onsdag 30 september 2009

Murveln kollar in . "Hjälterånare" - rasister i kostym - Usla vägar i norr !

Såg på nyhetsmorgon en panel som diskuterade hur rapporteringen kring det spektakulära och minst sagt givande så kallade ”Helikopterrånet” skötts av media. Polisen anser av någon anledning att media på något sätt glorifierat rånarna när rånet beskrivits !

Man hallå farbror polisen ! Skärpning för fan !

För det första så ska fan i mig inte polisen tala om för media vad dom ska skriva eller hur dom ska sköta sin nyhetsrapportering. Basta! Annars är det ingen nyhetsrapportering utan pressmeddelanden från polisen/staten och var hamnar vi då? Jo, cirka 250 mil i nordostlig riktning på 80-talet ungefär, dvs Sibirien och diktaturen Sovjet !

Jag tycker inte alls att de här rånarna har målats ut som några hjältar, även om en viss beundran för deras kupp kanske lyst igenom hos några journalister…

Men va fan gott folk ! Killarna snor en halv miljard och använder en helikopter för att flyga iväg med stålarna OCH det skadar heller ingen människa vid rånet! Jag tror personligen att det är det sistnämnda vi – allmänheten imponeras mest av i sammanhanget! På något sätt var det lite av ”Robin Hood” över hela grejen va? Fast de här snubbarna tänkte näppeligen gå omkring och dela ut pengarna till fattiga. Nä, de ska leva lyxliv i godan ro bland brudar i bastkjol, palmer, parasolldrinkar mm…NOT! En drös misstänkta sitter nu inburade men det är väl i skrivande stund oklart om det har något med rånet att göra…

Polisens sura reaktion mot media kan ha sin förklaring i att de tydligen fått varningar från serbisk polis om att några av deras ”tunga killar” var på G här i Sverige. Men det sket den svenska polisen i och vips – Helikopterligan presenterade sig!

Dumstrut på för svenskarna. Så det kan bli…

Iakttog med stor förundran nyligen en av de i kostym utklädda rasisterna i det jag kallar för den ”politiska ohyran” stå och bravera om deras valrörelse inför det kommande valet nästa år.

Han lindade in sitt främlingshat i luddiga formuleringar om att de var kritiska till hur invandringen skötts tidigare i Sverige men att de inte alls hade något emot invandrarna nu!

Sen blev det väldigt otydligt och mumligt när han skulle försöka förklara HUR de tänkte sig att åtgärda den enligt honom så försumliga invandringspolitiken från förr…?

Ska vi gissa att de har ett fix och färdigt förslag på att alla som har invandrarbakgrund snarast ska skickas tillbaka till sina hemländer ? Utan att idioterna begriper att de här människornas hemland faktiskt är SVERIGE!!!

Nä, det här ,ursäkta uttrycket , jävla packet, borde buras in och nyckeln kastas i Hornavan eller Mockfjärden(?). För hur snygga kostymer de än har, hur fina ord de än svänger sig med så är de bara simpla kriminella gangsters och rasister. De skickar torpeder på journalister som gör undersökande reportage om deras parti, de skriker slagord som skulle få en 85-årig SS-man att få ståfräs i en vecka, de hetsar mot folkgrupper utan urskiljning!

Vad låter detta som tycker ni? Ja, inte fan låter det som en beskrivning av ett politiskt parti som kandiderar till Sveriges riksdag! Nä, tror ni svarade – Maffian gangsters!

Helt rätt och därför har ni alla vunnit nåt fint – nämligen förstånd!

Det är ingen nyhet att vägnätet uppe i de norra delarna av landet är i bedrövligt skick. Det har det alltid varit! Låter märkligt kan tyckas men efter 47 år i Norrbotten och tusentals mil på de vägarna, både i jobbet och privat, så VET jag att detta är sant. Maud Olofsson basunerade nyligen ut att ”Alliansen” minsann nu satsar på vägarna i norr och att det är sossarnas fel att de är så jäkla dåliga idag. Skitsnack Maudan! Jag har nu bott här nere på Gotland i 2,5 år och även kuskat runt på vägarna en hel del på fastlandet här nere i södra Sverige och konstaterar då följande. En urusel väg här nere, som åtgärdas direkt, skulle uppe i norr betraktas som ganska hyfsad, ja rentutav godkänd! Om jag fick bestämma så skulle alla pengar på vägunderhåll i ett par års tid framåt satsas uppe Norrland och kanske främst Norrbotten! För folket som bor däruppe MÅSTE nämligen köra bil bara för att kunna handla lite käk!

Till sist bara – ELISABET ODHAMMAR? Vi vill veta vad som hände henne NU!

Inga kommentarer: