lördag 9 januari 2010

Varg-slakten: Dags för Carlgrens - ”Mission impossible”!

Förra helgens massaker på den svenska vargstammen visar sig i efterhand ha varit precis så oorganiserad, oplanerad och illa utförd som vi motståndare befarat! Det som präglar reaktionen hos ansvariga är en rejäl baksmälla som efter en krogsväng där allt som INTE skulle hända, HÄNDE!

För det första: Huvudargumentet för hela vansinnet, att vår inavlade vargstam måste saneras genom denna galna jakt, har fallit som en fura. De så för stammen viktiga Alfa-paren har skjutits utan förbarmande, trots att vissa djur haft radiosändar-halsband som bara en blind kunnat undgå att se! I Tex Gävleborgs län innebär det att 8 valpar nu blivit föräldralösa innan de hunnit tränas upp för jakt på vilt av sina föräldrar. Vilket i sin tur innebär att de unga vargarna i desperation kommer att söka föda på lättast möjliga sätt. Bland annat genom att riva tamdjur. Vilket i sin tur innebär att kraven på skyddsjakt på dessa vargar kommer som ett brev på posten och återigen har vi ett gäng hillbillys ute i skogen med osäkrade bössor och ett leende på läpparna! Vilket innebär:
EN HEL JÄVLA FLOCK FRISKA VILDA VARGAR ÄR UTROTAD!

Nu ska ingen försöka lura i mig att detta inte varit planerat redan från början. Den enorma skada på vår lilla vargstam som jakten nu orsakat går aldrig att reparera! Till och med mannen med ”monster-toupén” Andreas Carlgren tycks ha insett detta och ber nu lite försynt om ”ursäkt” i svamliga uttalanden. Dessutom hävdar vissa att regeringen blivit vilseledd av jägarförbundet – BULLSHIT!
En REGERING i demokratin Sverige ska ALDRIG KUNNA bli vilseledd av ett litet sketet förbund med några hundra tusen medlemmar! Carlgren har ju för fan en hel armé av experter till sitt förfogande och de avrådde enhälligt från att tillåta licensjakt på varg! Men vad gick snett då, undrar vän av ordning?
KARLJÄVELN LYSSNADE INTE PÅ EXPERTERNA!

Andreas Carlgren storhetsvansinne vet inga gränser och han gillade tydligen att frottera sig med ”macho-grabbarna” som bär vapen. Jag är i ärlighetens namn väldigt konfunderad över Carlgrens agerande. Han är ju ändock minister ,dvs , sitter i regeringen i Sverige. Det här med licensjakten på varg gick lite FÖR lätt igenom alla ”demokratiska” processer? Jag ställer nu frågan helt öppet, som många vargvänner ställer sig idag, efter att ha bevittnat förra helgens blodbad ute i skogarna.
VAD HAR MILJÖMINISTERN FÖR KOPPLING TILL JÄGARNA???

Innan jakten startade togs ett riksdagsbeslut som innebar att vi ska ha en vargstam i Sverige på 210 djur. Hur många finns kvar idag kan man ju undra? När får vi veta de egentliga siffrorna för jaktens skador på vargstammen? Finns det färre än 210 vargar kvar måste ju jakten anses vara ett ”brott” mot riksdagsbeslutet av ansvarig minister, och denne kan alltså vinka ”jö jö” till jobb och kollegor! Något annat händelseförlopp vore otänkbart i dagsläget. Man ska också ha i åtanke att tre fjärdedelar av svenska folket, alltså 75 %, var emot vargjakten, visar alla mätningar som gjorts. Något för Alliansen att tänka på inför valet i höst kanske…

Andreas Carlgren försöker framstå som en visionär och säger att han hoppas att invandringen av ” ryssvargar” från Finland ska öka. Men inte ett ord om HUR det ska gå till? Har ju inte funkat hittills så varför skulle det göra det nu? Dessutom, de få vargar i Norrbotten som lyckats överleva några dagar i renskötselområdena och som märkts med sändare har lik förbannat blivit skjutna kort efteråt. Skyddsjakt kallas det! Carlgren har inte ens talat med renägarna uppe vid gränsen, vilket jag tycker är rent jävla oförskämt! Lastar han över ansvaret för den svenska vargstammen på renägarna i Norrbotten så ska dom väl i alla fall informeras om detta va? Det är ju faktiskt deras renar vargarna från öst livnär sig på där uppe!
Nä, miljöminister Andreas Carlgrens fortsatta ”planer” för den svenska vargstammen är slående lik en känd actionserie och film:
”MISSION IMPOSSIBLE”!

9 kommentarer:

Fiskeguide Robert Westin sa...

Jag håller helt med.

Anonym sa...

Mycket bra skrivet, önskar jag hade mer tid att engagera mig och hålla koll som ni eldsjälar gör.
Men lite gör jag ju med min namnlista.
// Ingela

Eduronflux sa...

Carlgren har väl inga planer alls. Han är ju helt i händerna på "viltvårdarna" i Svenska Jägareförbundet som väl har slantat ordentligt under bordet.

Murveln funderar sa...

Tack för ert stöd mina vänner! Och du Ingela gör ju ett jättejobb med din namninsamling! Tillsammans med resterande tre fjärdedelar av Sveriges befolkning ska vi se till att denna biologiska/ekologiska katastrof aldrig upprepas!

>Lotta A H sa...

Ja, hur det gått igenom är mycket konstigt. Helt sjukt och sorgligt för stammen. Bra skrivet och vi får fortsätta ansätta tokarna.

wolfman sa...

Underbart å höra, är extremt trött på dessa undermåliga argument för att skjuta bort vargar.

Rose-Marie Sandelius sa...

Mycket bra skrivet Ubbe :)
Jag tycker också att detta med vargarna var vanvett....
Däremot är jag för en reglerad jakt på älg och björn...för och vara motvalls till dom som inte tycker vi ska skjuta något djur alls.
Skulle vi inte det skulle vi invaderas av älg och björn....
ja detta är min ståndpunkt.

Murveln funderar sa...

Vi är nog ganska överrens där "Rosen". Men hade vi haft en riktig vargstam så hade vi inte behövt invaderas av älgar. Balansen rovdjur kontra byte skulle sett till det. När det gäller björnarna så är ändock stammen så pass stor att den tål en del avskjutning.

Stef sa...

Fantastiskt skrivet!