måndag 20 september 2010

Valet 2010: Klassamhället har fött ett monster i kostym!

Det är dagen efter att ett historiskt val ägt rum i demokratin Sverige. Ett val som för första gången gett ett renodlat rasistiskt parti tillträde till det allra heligaste i vår gamla demokrati. Riksdagen! Dessutom kan denna politiska ohyra få en vågmästarroll, dvs kunna stjälpa och sabotera för Alliansen som hamnade i minoritet-sits. En demokratisk mardröm kan ha tagit sin början!
Men hur fan kunde detta ske då, måste man ju fråga sig?

Förklaringarna är nog väldigt många, kanske lika många som de människor som röstade in sd i riksdagen..? För att alla dessa som gav partiet fler röster än tex, gamla kämpar som kd och vp, är ingalunda några tandlösa, banjospelande idioter av värsta sort. Däremot tror jag att de i många fall handlar om väldigt olyckliga människor som dessutom är sprängfyllda av hat mot det samhälle som förstört just deras lycka här i livet! Som ,oftast kloka, Gudrun Schyman uttryckte sig om sd-framgångarna: - De har gjort hat till en folkrörelse!

Ett samhälle där skillnaderna mellan fattiga och rika blir allt tydligare och klimtatet för de sämst ställda går mot det outhärdliga, är den bästa av grogrunder för ett parti som Sverigedemokraterna. Ta tex depressionens Tyskland efter första världskriget. Där reste sig en liten svart satan som lovade guld och gröna skogar till folket, men råkade glömma att nämna ett nytt världskrig som tog livet av både land och folk! Nu lär knappast Jimmie Åkesson försöka skapa något världsherravälde, har ju Landskrona som i en ask, men själva fenomenet Åkesson och politiken är väldigt snarlikt Hitler och Tyskland.

Ett land med många missnöjda människor som upplever sin situation som hopplös behöver något att rikta sitt hat emot. Åkessons ”mentorer” vet alltför väl detta och bjuder på både invandrare och dessutom de etablerade partierna som hatobjekt för gruppen ”missnöjesväljare”. Vad du än är missnöjd med så kan de presentera alternativ. Invandrare i allmänhet och muslimer i synnerhet passar alla dar i veckan att skylla ditt elände på! Men dessvärre haltar logiken i resonemanget lika kraftigt som retoriken dundrar på.

Vi tar några vanliga ”hat-situationer” ur vardagen.
Vanlig svensk arbetslös man går hungrig förbi kebabkiosken och tänker. Fan om jag hade det som han ändå. Alltid käk och stålar! Åkesson har alternativet för honom och säger: - Skicka hem den där svartmuskiga rika turken och så får du mer pengar att köpa pizza(!) för grabben!


Vanlig svensk tant som blivit utförsäkrad, pga hon anses arbetsför med sin dokumenterat dåliga rygg, ser några unga vackra invandrartjejer i snygga kläder och tänker. Tänk om jag kunde gå så där snyggt och ha såna där fina kläder istället för att gå som en jävla krockad myrslok i min gamla kappa!
Åkesson fyrar av ett pepsodentleende och säger: - Men det kan du lilla tant. Bara att skicka iväg de där små hororna inslagna i burka, så blir det pengar över till dig och du blir så vacker och glad!


Ungefär så har nog resonemenaget gått hos sd- väljare under denna valrörelse där ett stort misstag också begicks av de etablerade partierna. De borde tagit diskussionerna öppet med sd istället för att försöka tiga ihjäl dom! Samma med media. TV-kanalerna borde låtit våra rutinerade politiker/partiledare få dra ner brallorna offentligt på Åkesson i några debatter. Bättre motvapen skulle inte ha funnits! För tex Reinfeldt och Ohly skulle Åkesson och hans anhang ha varit en munsbit i den regelrätt debatt och sd hade varit chanslösa i valet!


Den i mångt och mycket ”perfekta” skyldockan Jimmie Åkesson skulle nämligen haft mycket svårt att försvara partiets i lika mångt och mycket helt galna förslag och idéer. Killen är ”uppbyggd” ur/av renläriga nazister sen han var 15 år gammal. Hans bakgrund är garanterad lika oskyldig som ett spädbarns och han är, förutom de stolliga åsikterna, helt oantastbar. Sd har byggt partiet under lång tid och rötterna finns givetvis i ”Demokratisk allians” mfl gamla nazistmonster. I detta bygge för en lansering i offentligheten har Åkesson ingått som deras ansikte utåt. En marionettdocka med bara ett viktigt syfte: Att ge partiet ett respektabelt och välputsat yttre och företräda det i media och offentligt. För bakom Åkesson så står det några personer som är lika rika som gamla och de syns också i bild ibland när Åkesson filmas av tv-kanalerna. Ett slags politiska tyrranosaurus rex stående på ruttna ben av gammal nazism och med en bockfot i ändarna!
Frågan är ju givetvis hur fan vi ska fälla detta monster som skapats av ett klassamhälle och som livnär sig enbart på hat?
Jag vet!
Sno matskålen av fanskapet!!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

så JÄKLA BRA! Den ska jag dela/Ingela Nilsson Luleå

Rose-Marie Sandelius sa...

Problemet var att ingen ville ta debatten med SD...fel nummer ett.
Journalisterna borde också ha inbjudit till debatt..men tyvärr är dagens journalister skvallerskribenter istället för grävande och ena fega jävlar.
Dom hade fullt upp med att matcha fram Reinfeldt, egenintresset lyste verkligen igenom på lång väg.

Här kommer en hörsägen: det skulle vara att många invandrare röstade fel för att dom tog fel valblankett, trodde att det var socialdemokraterna när det i själva verket var Sverigedemokraterna. Är det så är det väldigt olyckligt.

Jag trodde att vi med all kunskap om det forna Tyskland hade lärt oss en läxa om nazismen ,men det verkar inte så.

Vi har redan en regering som agerar som den lille Hitler gjorde en gång i tiden, förföljelsen och bespottningen av sjuka är precis likadan.....

Eduronflux sa...

Helt rätt och riktigt skrivet Murveln och dessutom håller jag med hustrun Rose-Marie i det hon skrev i sin kommentar.