fredag 8 maj 2009

"Caroline-fallet": Sanningen - Det enda som nu kan rädda mördaren från "galgen"!

Med ”galgen” i rubriken menar jag givetvis inte hängning utan det hårdaste straff vi har i Sverige, dvs livstids fängelse. Det straff som Toni Alldén dömdes till av en enig tingsrätt för att han mördat 29-åriga Caroline Stenvall från Piteå förra hösten.
Ett straff som stjärnadvokaten Leif Silbersky har sagt att han ska ändra i kommande förhandlingar i hovrätten. Märk väl, ÄNDRA, inte MILDRA! Den gamle advokaträven lämnar alltid en bakdörr öppen för olika möjligheter…

Det långskott han testade med en prövning hos Socialstyrelsens Rättsliga Råd om Caroline levde eller redan var död, när Alldén sköt henne, blev en dunderflopp! Rådet slår fast att rättsläkarens bedömning var riktig och att Caroline måste ha levt när hon sköts pga den stora mängden blod som fanns på mordplatsen. En viss tveksamhet finns dock på punkten vilket av skotten som orsakade blödningen, eller döden för den delen. Men detta är ju ovidkommande eftersom det var Toni Alldén som höll i geväret och sköt = Mord.

Silbersky försöker nu att lägga ut dimridåer i media om den helt ointressanta frågan om Caroline var hjärndöd eller inte när Alldén sköt henne. Eftersom inga uppgifter framkommit hittills om att Toni Alldén är utbildad hjärnkirurg, så kan den diagnosen alltså aldrig ha ställts eller ställas nu i efterhand. Handlar bara om juridiskt bludder och kanske att irritera åklagarna. Dessa verkar å sin sida mer än lovligt nöjda efter Rättsrådets bedömning och ser givetvis sin ställning stärkt ytterligare inför hovrättsförhandlingarna. Det har däremot en tämligen hård hållning till att Alldén vill höras på nytt i hovrätten, istället för att förhören från tingsrätten ska gälla. Åklagarna ställer nu krav på att göra kompletteringsförhör med 51-åringen för att få reda på exakt vad han tänker ändra på i sin galna historia om mordet.

Silbersky ska före 12, idag fredag, inkomma med uppgifter om vad det är som Alldén vill ändra i sin berättelse till hovrätten. Denna ska då ta ställning om hans begäran ska godtas eller avslås. Åklagarna får då också reda på vad det hela handlar om och ska yttra sig i frågan. Silbersky motiverar sin begäran med att 51-åringen var i så psykiskt dåligt skick i tingsrätten att hovrätten måste få höra hans berättelse nu istället. Då han enligt Silbersky är i balans och mår mycket bättre. Frågar ni mig så innebär detta att Toni Alldén har haft tid på sig att fundera över sin kommande vistelse på Hall, Kumla eller någon annan anstalt där mördare placeras. Detta skrämmer skiten ur honom och han vill på alla upptänkliga sätt slippa att konfronteras med dessa grova brottslingar! Jag tror att den lilla klena Alldéns värsta mardröm är att utsättas för samma sak han utsatte Caroline för.
Dvs våldtäkt och övergrepp under hot!

Men för att slippa ifrån anstalten så måste han ju erkänna sitt brott, och då menar jag ALLT! För att , som jag skrivit förr, kunna hamna på sinnesjukhus eller en specialanstalt för sexbrottslingar där han kan sitta tryggt isolerad om han så önskar.
Det är detta som nu är Toni Alldéns mål i hovrätten. Att tillgodose sina egna önskemål och sitt eget välbefinnande på alla tänkbara sätt. Jag tror också att Silbersky i samtal med 51-åringen framfört detta och att Alldén fallit till föga. Han har ju allt att vinna och inget att förlora. Livstidsdomen i fängelse finns ju där redan.
Men hur Silbersky än trixar och fixar så kommer han aldrig undan den slutgiltiga frågan i detta märkliga mordfall.
VARFÖR FICK INTE CAROLINE STENVALL LEVA?
Bara Toni Alldén kan svara på den frågan i hovrätten!

4 kommentarer:

Eduronflux sa...

I galgen med fanskapet bara. Nä jag skojar. Men tingsrättens dom bör stå fast. Som vanligt den berömda spiken på huvudet vad gäller hela krönikan.
Intressant och läsvärt.
Vad gäller Silberskys snack om hjärndöd. Du tror inte han har blivit missuppfattad? Han kanske avsåg Allde'n när han pratade om hjärndöd. Jag menar TA har ju gett det intrycket både under förhören före och under rättegången.

Murveln funderar sa...

Tanken slog mig faktiskt...
Men sedan när jag läste RIKTIGA läkares total-dissning av teorin som helt omöjlig, slog mig en annan tanke.
Inte har Silbersky drabbats en stroke eller nåt?

Ingela sa...

Bra och fyndig perspektivvridning:

"Eftersom inga uppgifter framkommit hittills om att Toni Alldén är utbildad hjärnkirurg, så kan den diagnosen alltså aldrig ha ställts eller ställas nu i efterhand."

Mycket tänkvärd blogg

Murveln funderar sa...

Tack för det Ingela. Nu med expertisens utlåtande som facit fanns alltså ingen möjlighet att Caroline skulle levt hjärndöd mer än några få minuter. Alltså utan respirator, och någon sådan hade näppeligen mördaren att tillgå!
En rökridå av Silbersky som sagt, men jösses vad tunn den var...