fredag 15 maj 2009

" Sit down comedy" - Saker att oroas och förfäras över !

Pirate Bay-domen: Blir jag inte ett skit upprörd över, ska erkännas. En rättegång har hållits helt enligt det svenska rättsystemets spelregler, med åklagare som åtalat och advokater som försvarat och sedan har en dom avkunnats. Ett måhända lite ovanligt ärende i rätten, men va fan, lagar är till för att följas, så varför käfta om den saken nu? Frågan om eventuellt jäv ska givetvis utredas enligt gällande regler in i minsta detalj! Fattas bara annat…

Svensk Politik: Med tanke på den utveckling vi sett den gångna hösten och vintern där det bara finns förlorare på verkstadsgolv, gruvor och skolor. Och vinnare i företagens styrelser, fackordföranden, riksdagen, regeringen, så börjar det likna själva fan i vår gamla demokrati!
Riksdagen är nu förvandlats till en marknad där politikerna kliar varandras ryggar för att sedan vara och talla i alla upptänkliga ”syltburkar” de kan hitta.
– Tjallar inte du på mig så tjallar inte jag på dig, viskas det i korridorerna. Partitillhörigheten spelar ingen som helst roll längre. Bara det finns pengar att tjäna!
Det som retar mig mest är att det nu är fotfolket som får betala för politikernas och företagsledningarnas misstag/inkompetens, när det gällde att förutse den kris som nu råder. De hade ju faktiskt skithöga löner, bonusar, pensionsavtal och gud vet vad just för att kunna förutse sånt här jävla elände!!!

Vanja Lundby-Wedin: När hela den svenska fackföreningsrörelsen går på knä och skakas i sina grundvalar av förtroendekriser och medlemsflykt, precis vad en viss ”Allians” haft som mål. Så försöker LO-basen att klara sitt skinn genom att helt enkelt hoppas av flera av de viktiga uppdrag som ingår i hennes ämbete. Så vad återstår nu då för henne att göra, kan man ju undra lite småtjurigt ? Jag föreslår helt enkelt att hon ska hitta en förklaring till varför hon sitter kvar, snarast möjligt.
Och den ska vara bra, jävligt bra!

Mona Sahlin: - Kärringen är galen, hon måste vara packad eller nåt för jämnan, tanten är skogstokig! Några av de omdömen man får höra dagligdags om oppositionsledaren som likt en stenstod sitter kvar fast det snart bara är ”Alliansen” som vill ha henne på posten. Hur är denna kvinna/människa skapt egentligen? Frågan är berättigad och dessutom omöjlig att besvara eftersom Sahlin själv låtsas som ingenting. Jo, lite pinsamt tycker hon nog det är egentligen, fast NÅGOT gör att hon inte KAN avgå? Inte ÄN i alla fall . Givetvis är det pengar/ekonomi som ligger i grunden för hennes helt obegripliga agerande. Det är det alltid när det gäller Mona Sahlin! Men nu är väl ändå måttet rågat och det är dags för räfs och rättarting där frågan ställs på sin spets:
HUR I HELVETE KAN EN ENDA PERSONS PRIVATA EKONOMI FÅ STYRA POLITIKEN I ETT HELT JÄVLA LAND?
Jag KRÄVER att media/journalisterna ger oss svaret snarast!

EU-valet: Den enda fråga som får mig att rösta i det kommande EU-valet är om unionen kan rädda vår lilla svenska vargstam långsiktigt(?) Vargen står ju på EU:s lista över hotade arter och Sverige är ålagda att skydda våra vargar här. 350 stycken tror jag det är vi ska ha, enligt unionen(?) Men nu är ju vår synnerligen okunnige tillika toupéprydde miljöminister och tumlar runt i sänghalmen med jägarförbundets lobbyister, och yrar om en avskjutning av halva beståndet av varg! Å vi har alltså drygt 200 av dem i landet nu. Om Andreas Carlgren ägnade bara hälften av den tid han ägnar åt sin frilla åt miljöfrågorna istället, så skulle svenska natur och miljövänner kunna fixa tusen nya fräcka toupéer åt honom…GRATIS!
Av miljövänlig SKÄGGLAV!
Deal Andreas ?

5 kommentarer:

Eduronflux sa...

Håller inte alls med dig om TPB rättegången. Som att åtala Vägverket för att dom tillhandahåller vägar som rattfyllerister kör på. Lagar följts my ass. Svenskt rättväsen jobbar på uppdrag av Hollywood i detta avseende.
Krönikan i övrigt är helt ok :)
Gillade den det där om Carlgrens frilla och ditt erbjudande.

Murveln funderar sa...

Okej, men jag skriver ju också att lagar ska följas! Gör dom inte det så, tja, då måste ju någon ställas till svars för det. Svårare än så är det ju inte...
Å Carlgrens inkompetens kan ju driva vem som helst till vansinne som har lite sympati med natur och miljö!

Eduronflux sa...

Ah fast någon stans känns det som att hit men inte längre, lagar skall följas visst, men rättsmedvetandet hos folket måste gå hand i hand...

Eduronflux sa...

Som jag sagt tidigare. I grunden handlar det om vår yttrandefrihet. Så allvarligt är det. Kolla upp TPB rättegången ett varv till. Så ser du det som alla svenska journalister borde ha sett från början. Som jag sent såg men äntligen fattade.

Murveln funderar sa...

Det budskap du talar om har uppenbarligen inte gått fram hos speciellt många, ex mig. Då är vi alltså framme vid det stora grundläggande problemet jag vet att vi är överrens om. Det saknas kunniga rutinerade journalister i Sveige!
En bra journalistkår belyser händelser, granskar på djupet och skapar oponion!