tisdag 5 maj 2009

Caroline och Elisabet - Två kvinnor - Två mysterier - Två mord!(?)

Caroline Stenvall 29 årig Pitetjej och Elisabet Odhammar 42-åring från Stockholm har mycket gemensamt. De är båda kvinnor. De är båda anmälda försvunna vid olika tidpunkter. De har båda försvunnit i ” Jägar – länet” Norrbotten. En vid Gällivare och en i Luleåområdet. Men mycket skiljer också de båda fallen åt .

Caroline Stenvalls försvinnande orsakade ett polispådrag av sällan skådat slag och det i sin tur ledde till att både hennes kropp och mördaren hittades. Detta då efter den största mordutredning som Norrbotten skådat ! Mördaren Toni Alldén kunde med en massiv teknisk bevisning fällas för mord i tingsrätten även om hans motiv är höljt i dunkel. Nu väntar hovrätten i slutet av maj. Den här veckan ska socialstyrelsens medicinska råd ge sin syn på om rättsläkaren gjort rätt i sin bedömning. Alltså om Caroline levde när Alldén jagade två kulor från sitt gevär i hennes kropp. Det skulle förvåna storligen om rådet anser att den rutinerade rättsläkaren gjort en felbedömning. Men detta var en chansning som Alldéns nya advokat, räven Leif Silbersky gjort. Han har dessutom garderat upp sig med att hans klient vill bli hörd på nytt om mordet. Åklagarna i fallet har gjort tummen upp för det men då ska de få veta på vilka punkter Alldén ska ändra den helt vansinniga historia han dukade upp i tingsrätten.
Värt att notera är att denna begäran kom efter att Silbersky träffat Alldén för första gången!

När Silbersky försvarade ”Engla-mördaren” Anders Eklund körde han hårt på att hans klient var psykiskt sjuk, trots att undersökningar visade på motsatsen. Taktiken misslyckades kapitalt och Eklund dömdes till livstids fängelse för två mord.
Jag tror att Silbersky nu kommer att köra på samma linje när det gäller Carolins mördare. Alltså att Alldén är psykiskt sjuk. Jag säger inte emot på den punkten! För jag har hela tiden hävdat att Toni Alldén är en bestialisk sexmördare av värsta slag = Skogstokig!
Däremot tror jag inte hovrätten köper det utan att Silbersky påvisar dessa psykiska störningar hos sin klient på ett mycket påtagligt sätt. Det skulle det göra om Toni Alldén berättade SANNINGEN om mordet med alla vidriga detaljer om sexövergreppen, kidnappningen av Caroline etc. Kontentan blir då att Alldén nu inriktar sig på att dömas till sluten psykiatrisk vård istället för fängelse. Givetvis för att han hoppas på att få komma ut inom överskådlig framtid! Denne man(?) har ju visat på en närmast sjuklig egoism hela tiden, och jag tror att eventuella fördelar för honom själv är det enda som kan få honom att berätta hur mordet på Caroline egentligen gick till !

I fallet med den försvunna Elisabet Odhammar blev utvecklingen i stort sett precis tvärtom, gentemot Carolines försvinnande. Det är idag tisdag femte maj exakt en månad sen Elisabet försvann vid sitt besök hos bekanta i Lövskär utanför Luleå. I början gjordes lite tafatta eftersök i närområdet samtidigt som polisen lät pressen veta att Elisabet led av psykiska besvär och var deprimerad när hon försvann. Men va fan är det för jävla snack? Är hon mindre värd för det då? Hennes liv betyder knappt ett skit för att hon led av någon form av psykisk sjukdom! Fan, man baxnar!
Sen när fick polisen befogenhet att bestämma människors värde?
Man gjorde ånyo några ännu tafattare eftersök en gång till men sen sket man helt enkelt i Elisabet Odhammar. Polisen i Luleå har hela tiden hävdat att man inte misstänker något brott.
Detta utan att på något sätt förklara VARFÖR man är så jävla tvärsäker på det. En efterlysning av Elisabets mobiltelefon nyligen visar att man egentligen inte alls är tvärsäkra på någonting. Jag hävdar å det bestämdaste att lulepolisen gjort bort sig något kopiöst i fallet med den försvunna 42-åringen, och därmed sumpat alla chanser att hitta hennes kropp också! Troligen blev hon upplockad av någon den där söndagen och troligen blev hon förd ut i skärgården via isvägarna som utgår ifrån just Lövskärs hamn. Troligen försvinner hennes kropp just nu i islossningen där ute bland öarna .Troligen också för alltid . Det innebär att ännu en mördare går fri i rättstaten Sverige och att denne bor i Luleå!
Fortsättning följer...
Fotnot: Socialstyrelsens rättsliga råd kom igår, onsdag 6 maj, med sitt utlåtande och slår där fast att Caroline Stenvall levde när hon sköts. Precis som jag trott att de skulle göra också. Jag återkommer till "Caroline-fallet" på fredag om inget oförutsett inträffar.
Er Murvel

Inga kommentarer: