söndag 24 maj 2009

"Quick-skandalen" - Nu reser sig Mordoffren ur graven också!

Jag höjer inte direkt på ögonbrynen åt att advokaten f d brottningsmästaren Pelle Svensson kommer ut med en bok om ” Quick – Skandalen” på måndag. Det var ju ganska väntat, om man så säger. Jag tänker då på Svenssons enorma arbete och engagemang i det så kallade ”Johan-målet”, där han tillsammans med Johan Asplunds föräldrar förgäves sökte sanningen om den mördade 10-årige Johan Asplund. De bekostade ju till och med ett enskilt åtal mot den man som de tror vara den riktige mördaren. Dessvärre räckte den satsningen inte enda fram pga att Johans kropp aldrig återfunnits. Utan kropp ingen dom, sa rätten.

Men då sa Tomas Quick sitt numera klassiska: DET VAR JAG!

Quick fälldes utan större tvekan för mordet han tog på sig trots att ingen kropp återfanns nu heller! Tomas Quick körde sin vanliga teaterföreställning ute i skogen och det räckte även den gången. Man kan ju undra lite över var konsekvensen i rättens handlande fanns i detta fall?
Ja inte var det i rättssalen i alla fall…

Det som får mig att höja på ögonbrynen angående Pelle Svenssons bok om Quick är bland annat uppgifterna om att ett av Quicks ”mordoffer” lever och dessutom idag är en flerbarnsmor!
När Quick ”mördade” henne, brände hennes kropp efter styckning var hon en 9-årig norsk flicka som bodde i Drammen. Quick vallades i skogarna även vid detta fall men lyckades inte peka ut någon kropp eller andra fynd denna gång heller.
Nu förstår man ju ganska klart varför va?
Enligt Svensson rövades den 9-åriga Teres bort av sin biologiske far och togs till Pakistan där hon alltså lever nu. Erkänns nu att visst känns det ganska naturligt att detta fall granska av HD – Högsta Domstolen snarast möjligt? Resning i fallet ska enligt uppgift också begäras inom kort. Fan vore väl annars för detta är ju rena vansinnet !

Det vore lätt att bara raljera när det gäller just rättskandalen Tomas Quick. Men tänker man efter lite, så sätter sig skrattet i vrångstrupen. Det handlar alltså om att vårt svenska rättsystem skickat en oskyldig tokig och drogad man till ”galgen” för mord, inte bara en gång, utan åtta gånger i rad! Dessutom utan någon som helst bevisning ! Allt grundat på erkännande som polis, åklagare och psykolog frammanat genom knarkklassade mediciner, och diskreta vinkar till ”mördaren” om vad han ska säga och göra vid vallningarna.
Detta känns inte alls bra faktiskt…
Pelle Svensson går fram med storsläggan som vanligt och ska i boken också återge festliga middagar ”utredningsgruppen” hållit efter nya ”framsteg” för en fällande dom mot Quicks. Vid dessa middagar deltog även den bestialiske ” seriemördaren” själv och skålade för att han snart skulle dömas för ett nytt mord! Utan handbojor!
Det är så man baxnar även om Svenssons uppgifter får tas med en rejäl nypa salt...

För er som vill läsa den bok som startade hela debatten kring Tomas Quick så heter den alltså: ” Mytomanen” – Tomas Quick, och är skriven av en prisbelönt grävande journalist vid namn Dan Larsson, Luleå. Dannes bok tar upp fallen på ett mycket pedagogiskt sätt och redogör i detalj på alla punkter där Quicks berättelser haltar/faller som en fura. Boken är mycket underhållande och dessutom lättläst och inte speciellt tjock. Fråga på biblioteket så kan de säkert hjälpa er att få tag i den. Innan jag läst den så tillhörde jag skaran av godtrogna som gått på myten om ”monstret, kannibalen, seriemördaren” Tomas Quick med hull och hår.
Efter att jag läst Dan Larssons bok kände jag mig som en ganska godtrogen och korkad idiot!
SÅ BRA ÄR DEN!
Många vill nu tjäna pengar på rättshaveriet som kalla Thomas Quick. Men Dan Larssons bok var den första, den sanna och absolut den enda man ska läsa om intresse finns för SANNINGEN om denna parodi på rättvisa!

2 kommentarer:

Eduronflux sa...

Jo jag läste också om Pelles nya bok. Verkar intressant. Skam till sägandes har jag aldrig läst vår väns Dannes bok. Tusan att man aldrig får fingrarna ur....ja du vet var :)

Murveln funderar sa...

Låna den på bibblan snarast möjligt! Bättre inblick i vår tids största rättskandal kan du inte få.
Mycket nöje!