tisdag 2 juni 2009

" Caroline - Fallet ": Mördarens lögner sätter krokben för Silbersky hela tiden !

Förhandlingarna i Hovrätten mot den morddömde Toni Alldén kom äntligen igång igår. Stjärnadvokaten Leif Silbersky tog genast hand om taktpinnen genom ett utspel om en gammal dom i HD, Högsta Domstolen, som han anser vara snarlikt ”Caroline-fallet”.
Allt bygger på att Alldén ska ha TROTT att Caroline var död när han sköt henne!
Jaha ja, säger vän av ordningen och hissar ögonbrynen upp till hårfästet.
VARFÖR I HELVETE SKÖT HAN HENNE DÅ?

Hela Silberskys smått desperata resonemang faller som ett korthus i storm när frågor som den nyss ställda kommer upp – Vilket dom gjort ända sedan detta mystiska mord avslöjades. Hur än denna gamla ärrade stjärnadvokat vrider och vänder på saken så hamnar han ju där ändå. Alltså vid det ”testamente” som tingsrätten lämnade efter sig i sin livstidsdom mot Toni Alldén och som delvis låg till grund för den också. De 19 obesvarade frågorna som skulle ge någon sans och vett till mördarens agerande, enligt hans egen vansinniga historia. Jag säger det igen:
VARFÖR FICK INTE CAROLINE LEVA FÖR ALLDÈN ?

Många av frågorna som tingsrätten ställde i sin dom handlar i mångt och mycket om just detta, själva motivet till mordet? För med Alldéns egen berättelse för ögonen så blir allt fullkomligt obegripligt! Tyvärr är åklagarna så säkra på en livstidsdom att de inte brytt sig om att komplettera utredningen inför Hovrätts - förhandlingarna . Personligen skulle jag gärna ha velat att de förhört Alldéns f,d fru som jag tror sitter inne med intressanta uppgifter om mördaren. Hans sexuella läggning, intressen på den fronten etc . Jag är övertygad om att hon skulle kunna lägga viktiga pusselbitar till den gedigna utredningen! Men kanske hon vägrat, inte velat prata mer om saken, försökt glömma? Jag klandrar henne inte…
Igår fick hovrätten ta del av de farsartade förhör som hölls med Alldén i tingsrätten och jag tror att ledamöterna redan nu har en klar bild hur Toni Alldén fungerar, eller rättare sagt, INTE fungerar! Intressant att konstatera att Silbersky inte en enda gång begärde att få kompletteringsförhöra Alldén om hans berättelse.
- Inte lönt, ju mindre han säger desto bättre, tänkte han säkert i sitt stilla sinne.

Något som slog mig igår är att det där underliga telefonsamtalet till Carolines mobil, som kopplades via en mast det inte borde ha gjort, kan vara nyckeln till mysteriet. Detta är inte utrett ordentligt eftersom det bara är två som kan svara på varför Carolines mobil befann sig inom räckhåll för radiomasten på den platsen. Hon är mördad och mördaren kommer aldrig att förklara den saken frivilligt heller. Men tänker man tanken fullt ut så tyder det på att Caroline inte blev kidnappad på Stenbrons rastplats utan någon annanstans utanför Gällivare. Detta styrks också av att inga vitten sett varken henne, hennes bil eller Alldén och hans bil på rastplatsen! Teknikerna fann inte heller några spår av Caroline vid Stenbron vilket dom enligt egen utsago BORDE ha gjort om hon alls varit där. Jävligt skumt!

Detta för oss vidare i händelsekedjan och då hamnar vi vid att det finns med en medbrottsling i bakgrunden. Åtminstone någon som hämtade upp Alldén vid Stenbron när han kört dit Carolines bil efter mordet. Denna person är någon som måste betyda väldigt mycket för Alldén eftersom han bevisligen är beredd att ta en livstids dom för att skydda personen ifråga!
Say no more…

Just detta att Toni Alldén är beredd att ta lagens strängaste straff för mord tyder på ovanstående, eller att det finns saker som är så viktiga att dölja att han offrar resten av sitt liv för att de ska förbli så. Nu menar jag inte bara sexuella övergrepp mm när det gäller mordet på Caroline Stenvall, utan saker som finns i hans bakgrund, saker han gjort förr som han aldrig åkt fast för. Saker som är rent onämnbara i alla sammanhang! Här får jag hänvisa till mina krönikor om ”Tiden före mordet” som ni hittar här i arkivet. För Toni Alldéns handlande går emot allt vad logik heter när det gäller en så utpräglad egoist som han visat sig vara i förhören. Mannen är och förblir ett av svensk kriminalhistorias största mysterier liksom det bestialiska sexmord han begick förra hösten utanför Gällivare!

2 kommentarer:

Eduronflux sa...

Kan inte mer än hålla med dig i ditt resonemang där.
Mobilsamtalet även det är mystiskt som sagt och jag är även böjd att hålla med dig. Allde'n skyddar alla gånger någon.

Murveln funderar sa...

Jag kommer att skriva om just detta med motivet till mordet som ju är höljt i dunkel.Alldén verkar inte säga något denna gång heller, trots ett väntande livstidsstraff!
Silbersky är maktlös inför den osannolika historia mördaren envisas att hålla fast vid...