onsdag 10 juni 2009

Kort om "kistkrossningen" i Uppdrag Granskning!

Den man som hängdes ut till allmänt bespottande och fick ta ansvar för hela Luleå stifts policy när det gäller gravsättningar, har nu helt friats från brottsmisstankar i rätten. Den stackars kykrogårdsarbetaren som bara gjorde vad han blivit tillsagd att göra, blev den tröskel i en obefintlig karriär en medioker tv-reporter använde för att göra sig ett namn. Hon tilldelades dessutom pris för sin "bragd"!
Jag skrev en arg krönika om detta i vintras. Kan ni läsa här -Länk: http://urbanprytz.blogspot.com/search/label/Uppdrag%20Granskning
Jag har nu några frågor bara.
1) Kommer SVT i Luleå att be mannen om ursäkt offentligt? Samt ersätta honom för att de förstörde hans liv?
2) Kommer den nyss nämnda reportern att återlämna sitt pris för denna den uslaste formen av journalistik?
Murveln

2 kommentarer:

Eduronflux sa...

Vi lever väl inte i Utopia? Aldrig aldrig kommer väl "uppnäsorna" på SVT Norbotten att be om ursäkt eller ersätta mannen. SVT BD gör per definition aldrig fel så hur kan man då erkänna ett misstag? Jag menar det är ju inte enda fallet de trampar på i ullstrumporna:
http://eduronflux.blogspot.com/2009_05_01_archive.html

Muahahaha.

Så svar på fråga:
1) Nej
2) Nej

Murveln funderar sa...

Tror dessvärre att du har rätt. Men ett sånt här praktfiasko till reportage måste någon stå till svars för! Det är ju en oskyldig människa som drabbades av det. Tyvärr den lägst ner i hiearkin och inte de ansvariga.
Snacka om bomskott!
Ursäkt och skadestånd till den drabbade manen kräves nu!