onsdag 10 juni 2009

" Sit down comedy - Alf Svensson och nya politiska partier som "Erotik - Partiet"!

Alf Svensson: Svensk politiks eget svar på gud ska nu göra en ny karriär, gamla människan. Denna gång ska han frälsa hela jämra Europa minsann, för det har väljarna sagt. Ja, att han ska dit vill säga. Inte att börja ett nytt korståg, vilket han troligen börjar med bums.
Att pastor Svensson fick så många röster i EU-valet tror jag beror på att vi, det svenska folket saknar våra gamla hederliga politiker så vi tar vad vi kan få så att säga. Okej, jag vet, alla de gamla politikerna var inte hederliga men då åkte de också ut på arslet så det sjöng om det, när tassarna var i fel syltburk! Nu får de högre lön och bättre jobb istället!
Men det är bara att erkänna, Alf Svensson är ett fenomen i svensk politik. De där allvarsamma bedjande labrador – ögonen, den djupa domedagsrösten som framförde budskap som ingen kunde tvivla på, enligt röstens ägare i alla fall! Apropå Alf Svenssons röst så kan jag avslöja ett riktigt ”scoop” här och nu.
Det är han som gör prästen ” Lovejoys” röst i Simpson! Bara att kolla in Simpsons på 6:an någon kväll så ska ni höra att jag har rätt! Affe är lite små - cool faktisk, Simpsons va?

Nya politiska partier: Har ni någon enda gång de senaste fem åren ondgjort er över politikernas mygel och korruptionen bland fackpamparna? Retat er på chefernas vansinniga bonusar, blivit förbannad när hundratals av era vänner + du själv förlorat jobbet? Ja, då är du en perfekt målgrupp för ett nytt parti! Har funderat lite på vilka nya politiska partier vi kan tänkas behöva till nästa års val, och har följande förslag:


Empartiet – För folk som bryr sig!
”Empartisten” präglas av att känna en stor omsorg om sina medmänniskor och söker sig därför gärna till slumområden mm för att sprida sitt budskap. Som bla är: Alla är lika värda, älska din nästa, lite grann i alla fall, skänk en slant om du har någon. Finns alltid någon som behöver den bättre än du gör! MEN, ” Folk som bryr sig” står inte bara för medmänsklighet, utan också för att lägga snoken i blöt överallt! Tex då att kräva att journalistkåren ägnar sig åt undersökande reportage och avslöjar myglet i vårt samhälle på alla nivåer! Att snoka i kommunalrådens ”tjänsteresor” samt ifrågasätta dem när så behövs! Kort sagt. En sann ”Empatist” vill ha sanningen och inget annat än sanningen! "Empatisten" präglas alltså av livlig fantasi också...

Ekologi – Partiet: ”Ekolisterna” är människor som fattat att naturen är konstruerad så att de stora djuren äter de små djuren och att de stora fåglarna gör likaledes med de små fåglarna. Utan att något djur är en besinningslös mördare. Dessutom att rådjur, älgar och harar betar fridlyst mossa i urskogarna för att dom får det.
En sann ”Ekolist” vill införa sopsortering i riksdan och har som krav att varje ledamot, om nu någon nu blir kvar(?), ska ha minst ett djur som sin totemsymbol! ”Ekolisternas ” kännetecken är att de har en keps med en propeller på och en glödlampa i munnen samt springer i motvind hela tiden. Alternativt cyklar. För vindkraft är framtiden tycker dom! ”Ekolisterna” är ofta äppelkäcka i övermått och tror dessutom att ALLT kan drivas av solen. Det gäller bara att komma på HUR?

Erotik – Partiet: ”Erotikerna” utmärks av en vilja att ligga med allt och alla i tid och otid. De tror stenhårt på att ett ”rejält skjut” löser alla problem och vill förvandla riksdagen till ett erotiskt nav i svensk politik. Stolarna i riksdagen byts ut mot madrasser av valfri modell, och talarstolen används för att inbjuda andra ledamöter till ”enskild” överläggning. Partiernas ”gruppmöten” hålles dock avskilt, utom moderaternas. Eftersom det är ett välkänt faktum att rika moderater ofta har unga snygga partners så ska övriga partier få delta i deras möten enligt ett slags lottsystem. För att smaka på den ” förbjudna frukten” så att säga. ”Erotikerna” har många svåra frågor att reda ut innan valkampanjen kan dras igång, tex då torgmöten, valaffischer och valsedlar. Men en slogan har de klar redan: ” Bättre min i din än vår i luften”!
Tja, nu är det bara att välja vilket parti vi ska starta innan valet 2010?

5 kommentarer:

Eduronflux sa...

Haha klockrent fast jag gisssar att girigpartiet (se till dig själv och skit i andra partiet) plockar mest röster +plus topparna från alla andra

Murveln funderar sa...

Nej girigbukarna har fått rött redan och är ute ur leken. Annars får de med "Erotik-partiet" att göra och då blir det det "andra bullar", för att uttrycka sig lite fint...

Anonym sa...

HerreJÄKLAR vilken fantastisk blogg du har
Empartiet..helt suveränt och Eritikpartiet...alltså du är helt suverän på att få till det
Ingela Nilsson Luleå

Murveln funderar sa...

Tack så mycket Ingela! Du är allt för vänlig. Men eftersom du tydligen roas av mina skriverier så kika lite på kåserierna om Herr P - P som i Pået!
Dom är lite småkul faktiskt!
Eller andra "sit dowm comedy-grejer"!

Anonym sa...

Hm hmm hmm det HÄR var inte lätt..tre partier att välja på och samtliga med bra budskap (glimt i ögat)...jag får nog be om extra betänketid.

Men stor eloge till dig för den fantastiska fantasin du besitter, nådige Murveln, alias kåsör alias bloggare alias pået.
Gunnel L