fredag 5 juni 2009

"Caroline - Fallet": Rättvis rättegång - Där ingen trodde på mördaren!

Förhandlingarna i hovrätten under veckan mot den morddömde Toni Alldén som förra hösten tog livet av Caroline Stenvall utanför Gällivare. Blev en riktig tuppfäktning mellan toppadvokaten Leif Silbersky och de två tuffa åklagarna Ulrika Schönbeck och Anette Ölmbro. Intressant att notera var att båda parter ägnade huvudpersonen själv, Toni Alldén, tämligen lite intresse, och att det handlade istället om medicinska detaljer och kriminalteknik på hög nivå. Varför kan man ju undra? Förklaringen är rätt enkel.
Ingen jävel tror på hans vansinniga historia förståss!

Advokaten Leif Silbersky sa mer eller mindre tydligt i sin slutplädering att han inte tror på Alldéns berättelse om mordet. Han inriktade sig helt på de eventuella tveksamheter som kan finnas kring frågan om Caroline var död eller inte när Alldén sköt två kulor i hennes kropp.
Precis som jag skrev i en krönika innan rättegången så blev Silberskys medverkan en garanti för att den i tingsrätten dömde mördaren fick bästa möjliga försvar. Så ska det också vara i en rättssal! Men Silbersky har hela tiden varit bakbunden av mördarens helt otroliga historia och hans envishet av att hålla fast vid den. Därför gjorde advokaten inte ens ett försök med att få Alldén förklarad som knäpp i skallen/sinnesjuk. Det blev istället ett käbblande om storlek på blodfläckar och liknande hela tiden. Inte ens när Silbersky fick chansen att ställa frågor till Alldén i ett tilläggsförhör hände något i rättssalen.
Utmynnade bara i ett stort JASÅ?

Jag fick känslan av att den berömde advokaten Leif Silbersky redan gett slaget förlorat innan rättegången. MEN han fick återigen stå i det rampljus han älskar så mycket och han gjorde också ett bra framträdande inför sin publik = Media. Någon ändring av livstidsdomen för Toni Alldén tror jag knappast han ens vågar drömma om. Klokare än så är advokat Silbersky!

Lite besviken är jag dock på honom eftersom han inte tydligen inte gjort något för att få fram bevis som skulle kunna styrka sin klients historia! Jag tänker då på att försöka få tag i chaufförerna av de lastbilar som sågs på rastplatsen vid Stenbron dagen då mordet begicks. Dessa skulle ju faktiskt kunna styrka Alldéns berättelse, alternativt, sänka den genom sina iakttagelser! I nuläget finns ju inte enda människa som sett vare sig mordoffret eller mördaren eller deras bilar på platsen. Det kan väl inte vara så att Silbersky fått tag i vittnen som sagt ”fel saker” och så har han helt enkelt struntat i dom? Nej, jag har mycket svårt att tro att Leif Silbersky skulle göra något sådant. Hur gärna han än vill vinna i rätten. Nog bara ett förbiseende från hans sida eller så VET han att Alldén blåljuger(?)

Åklagarna Schönbeck och Ölmbro har varit en besvikelse i hovrätten, åtminstone för mig! Jag hade hoppats att de skulle skruva åt tumskruvarna ordentligt på Toni Alldén när dom nu slapp den där pajasen/jultomtefiguren till lagman som förstörde hela förhandlingen i tingsrätten. Men åklagarna har gjort släta figurer och varit i stort sett passiva hela tiden. Utom då Silbersky gått för hårt åt vittnena, vilket ju är hans signum i rättssalarna. Men de vet ju i och för sig att de redan har allt som behövs för en fällande livstidsdom för Carolines mördare. Lagens strängaste straff i Sverige, så…

I slutpläderingen gick dock åklagarna mycket hårt åt Alldén och beskrev hans handlande som ondskefullt, beräknande och grymt. De poängterade också att bortförandet av Caroline var rena människorovet men att det inte skedde på rastplatsen vid Stenbron! Var det skedde vet givetvis bara mördaren och hans medhjälpare! För när åklagarna säger att dom inte tror att Caroline och Alldén möttes vid rastplatsen Stenbron, så säger dom indirekt att han HADE någon som hjälpte honom att flytta Carolines bil efter mordet! DETTA var kanske det mest uppseendeväckande som kom fram i hovrätten. För SANNINGEN om mordet på Caroline Stenvall får vi aldrig veta i en rättssal! OM inte fallet överklagas och tas upp i HD - Högsta domstolen?
Men kanske kan Toni Alldéns medfångar, alltså landets värsta förbrytare, BANKA ur honom den i fängelset och sen sälja storyn till någon mindre nogräknad kvällstidning? Lämpligen innan någon av dom ska mucka och behöver en slant på fickan. Den lille klene puttefnasken Toni Alldén blir ett lätt byte för någon annan mördare med hårda nypor!
Det ska bli mycket intressant att se vad som händer, sanna mina ord!

Ps: Det är idag exakt två månader sen 42-åriga Elisabet Odhammar försvann utanför Luleå. Men varken polisen eller media uppe i norr lyfter ett finger för att ta reda på vad som hänt henne. Detta är inget annat än en ren jävla skandal!
Ds

2 kommentarer:

Eduronflux sa...

Klockren analys av rättegången. Kunde inte ha gjort det bättre själv och därför har jag bara länkat från min blogg till din. Hahaha.
Håller med dig om försvunna Odhammarkvinnan.

Murveln funderar sa...

Tack för det. Säger som ett ovanligt fånigt TV-program hette en gång i tiden:
-Det kommer mera!