torsdag 2 april 2009

"Caroline-fallet": Silbersky en garant för en rättvis rättegång i hovrätten!

Äntligen !
Redan den 25 november i fjol framförde jag min önskan om att en rutinerad och kunnig advokat skulle ta sig an ”Caroline-fallet”. Detta då av flera orsaker . Men de viktigaste var att jag saknade rutin och kunskap hos ”papegoj-advokaten” från Kiruna, som jag elakt kallade honom. Dessutom ansåg/anser jag att misstankarna mot honom som läcka till Expressen var/är mycket starka. Något Toni Alldéns nya advokat Leif Silbersky också reagerade starkt på och anmälde ofoget till JK. Denne gav som vanligt fan i allt ihop och tog sig ett järn eller tolv istället. Stolpskott är bara förnamnet…

Jag tror inte att åklagarna Schönbeck och Ölmbro darrar det minsta på manschetten för att möta Silbersky i en rättegång. Tvärtom tror jag att det välkomnar lite ordning och reda från försvarets sida, samt att ÄVEN advokaten är intresserad av att sanningen kommer fram om detta märkliga mord. I hovrätten lär också åklagarna få tillfälle att pressa Alldén lite hårdare än i tingsrätten, där den smått senile domaren omintetgjorde varje varje försök från deras sida att få sanningen ur mördaren. Leif Silbersky kommer absolut inte att tillåta någon ny fars i rätten. Det är då jävligt säkert!

Som jag ser det så är det tre saker den nya stjärnadvokaten kommer att skjuta in sig på för att få Toni Alldéns straff på livstid ändrat. Det är följande:
NUMMER 1: Han har redan nu yrkat på att rättsläkaren Susan Sprogöe-Jakobsens bedömning av mordet ska granskas. Alltså hennes slutsats att Caroline Stenvall levde när Alldén sköt henne. Jag har svårt att tro att hovrätten godtar detta yrkande inför rättegången eftersom det handlar om en mycket erkänd och rutinerad rättsläkare vars ord de litat på många gånger förut. Dessutom var hon mycket säker i sin bedömning av mordet på Caroline.
Jag tror han går bet här!

NUMMER 2: Leif Silbersky har redan nu sagt att han kommer att åberopa psykiska störningar hos Alldén. Dvs samma taktik han utan framgång försökte sig på i rättegångarna mot ”Engla-mördaren” Anders Eklund . Som fick livstid till slut, ska tilläggas. Här saboteras Silberskys taktik av den tidigare advokatens försök att få Alldén förklarad psykisk sjuk redan INNAN den första rättegången. Vilket sket sig totalt. Nu ska han enligt egen utsago åberopa någon slags psykiska stressympton framkallade av situationen/mordet. Tja, vem fan skulle inte bli stressad efter att ha begått grova övergrepp på en kvinna man sen var tvungen att mörda? Dessutom har åklagarna en bunt intyg om Toni Alldéns psykiska hälsa som Silbersky kommer att få uppkörda i nyllet.
Tveksamt till om taktiken med psykiska störningar funkar, men när det gäller sånt är man ju luttrad och helt omöjligt är det inte. Osvuret är bäst…

NUMMER 3: Det tredje trumfesset Leif Silbersky, enligt mig, kommer att skjuta in sig på är själva knäckfrågan i hela den första rättegången – MOTIVET!
För man ska ha i åtanke att tingsrätten i Gällivare var mycket missnöjda med Alldéns uppförande i rättsalen och lämnade hela 19 obesvarade frågor i DOMEN! Detta är givetvis en tung börda för Silbersky i hovrätten, och han är tvingad att få Alldén att förklara saker och berätta åtminstone en del av sanningen. Annars är risken stor att målet är kört från första stund om Alldén fortsätter ljuga och svamla och drar på sig hovrättens irritation och ilska. Men KAN då verkligen denne gamle advokaträv få ”stenansiktet” och psykopaten Toni Alldén att berätta sanningen? Kanske är hoppet om ett annat straff än livstid den morot sexmördaren från Gällivare behöver för att börja berätta.
För han har MYCKET att berätta om det makabra mord han utfört!

Inga kommentarer: