fredag 17 april 2009

"Caroline-fallet": Ställningskrig inför den nya rättegången!

När Leif Silbersky, den morddömde Toni Alldéns nya advokat, begärde en omprövning av rättsläkarens utlåtande om att Caroline Stenvall levde när Alldén sköt henne, spelar han ett högt spel inför förhandlingarna i Hovrätten. För skulle Socialstyrelsens medicinska råd komma fram till att rättsläkarens bedömning är riktig, ja då sitter hans klient på den berömda pottkanten ordentligt. Silbersky kan alltså ha gjort ett riktigt präktigt självmål med sin begäran, som också godtogs av hovrätten och skickades vidare.
Men med tanke på hans långa erfarenhet av brottmål så vet han säkert vad han gör. Vad han inte vet är vad åklagarna Ölmbro och Schönbeck har i kikaren inför hovrätten. De har också begärt anstånd med den bevisning de ska åberopa tills det begärda utlåtandet från medicinska rådet kommit.
Smart värre !

Får rättsläkaren medhåll så behöver dom bara köra på i samma hjulspår som i tingsrätten så får Alldén livstid igen! Men har medicinska rådet en annan uppfattning måste dom skjuta in sig på något annat i den kommande rättegången, jag tippar på att MOTIVET till mordet i så fall står på tur. I tingsätten blev deras förhör torpederade av en virrig domare, men dom lyckades i alla fall att få Alldén att försäga sig EN gång. Att Caroline KANSKE levde på mordplatsen!
Var säkra på att Toni Alldén kommer att pressas stenhårt på just den punkten!
Men motivet, som ju inte kan vara annat än sexuellt, måste dom nog begära in nya vittnen och skaffa fram andra uppgifter för att kunna styrka. Alldén är ju närmast paniskt rädd att prata om något som har med sex att göra, vilket han varit ända från början när han greps.
Jag tycker, om det nu går att göra juridiskt rätt, att de borde kalla in Alldéns ex-hustru för att vittna .Samt kanske även sönerna .I alla fall den äldste. För att någon med Alldéns uppenbara konstiga sexuella behov och drifter skulle ha kunnat dölja det under alla år är föga trovärdigt.
Han MÅSTE ha gjort, sagt, visat något som pekat åt det hållet tidigare.
Perversa lustar han fick den ultimata tillfredsställelsen för genom att mörda Caroline Stenvall!

Leif Silbersky har också att ta itu med den långa lista av obesvarade frågor som tingsrätten tog upp i sin dom. Han MÅSTE nu helt enkelt se till att Alldén åtminstone rätar ut den del av de frågetecknen för att skapa någon slags trovärdighet i hovrätten. Just detta ska bli mycket intressant att se hur den gamle räven Silbersky kan lyckas med ”musslan” Alldén?
För svarar inte Alldén på åklagarnas frågor den här gången heller så kommer livstidsdomen som ett brev på posten. Hovrätten brukar vara betydligt hårdare i sitt agerande än tingsrätterna!
Vi kan ta frågor som till exempel: Varför låg Carolines sönderrivna bh på mordplatsen?
Varför försökte han elda upp just den nedre delen av hennes kropp?
Varför tog han överhuvudtaget ut henne i skogen?
Varför fick inte Caroline Stenvall fortsätta att leva?
Det var bara fyra frågor, det återstår 15 till i tingsrättens dom som hovrätten nu vill ha svar på.
Toni Alldén kommer inte att få det lätt vid den här rättegången, sanna mina ord!

Det ryktas om att åklagarna skulle ha ny bevisning att komma med nu. Man kan bara hoppas att ryktena talar sanning. Nya vittnen i form av hans ex-hustru kanske, graverande saker ur hans tidigare liv, tidigare våldtäktsoffer för honom som överlevt?
Intressant var att läsa den enda intervjun som Carolines föräldrar gett i media, givetvis i Piteåtidningen, där Alldéns ex-hustru också valde att ”tala ut”. Har man anknytning till Piteå så är ”paltbladet” enda tidningen värd namnet. Hennes föräldrar säger i alla fall att det inte finns en chans att den lille klene Alldén skulle kunna ha övermannat den storvuxna och vältränade Caroline. De är inne på samma linje som jag varit länge, att vapnet kom fram i ett tidigt skede av brottet. De vädjar också till Toni Alldén, deras dotters mördare, att göra slut på deras lidande och berätta sanningen så de får ro.
Jag tror att de får medhåll från hela Sveriges befolkning på den punkten!

Inga kommentarer: