onsdag 22 april 2009

Nytt "Caroline-fall" under uppsegling i Luleå ?

Sökande efter den 42-åriga Elisabet Odhammar som försvann den 5 april i Lövskär utanför Luleå återupptogs igår, utan resultat. Med tanke på Caroline Stenvalls försvinnande och det senare uppdagade mordet på henne, så har polisen i Luleå agerat mycket märkligt i detta nya fall!

Elisabet Odhammar sägs lida av vissa psykiska problem och detta tycks alltså ha föranlett Luleåpolisen att helt enkelt skita i hennes väl och ve! Någon annan förklaring kan då inte jag hitta till deras totala ointresse för kvinnans försvinnande. Odhammars mor uttalade redan för en vecka sen stor oro och räddsla för vad som hänt hennes dotter. Bla undrade hon varför inte alla vittnesuppgifter kollats bättre? Jag kan bara hålla med.
Det mamman lyfte fram var att det par som mötte Elisabet på ett skoterspår en bit ifrån Lövskär, och som bedöms som trovärdiga av polisen, OCKSÅ såg en man på skoter med pulka bakom strax efter. DEN mannen måste alltså ha hunnit upp Odhammar längs spåret ganska snabbt och också sett henne.
Det knepiga är att just den mannen inte hört av sig till polisen!

När jag läste detta fick jag samma obehagliga känsla som när jag först läste om Carolines försvinnande utanför Gällivare. Det här känns helt enkelt INTE bra! Det finns lite för mycket av ”Caroline-fallet” över det hela redan nu. Eller redan och redan, tjejen har ju faktiskt varit spårlöst försvunnen i ett par veckor nu, utan att polisen reagerat(?)
Först var jag säker på att polisen visste mycket mer om försvinnandet än dom sa, men nu vete fan vad man ska tro. Tänker då på det återupptagna sökandet i veckan. De TRODDE kanske något, men VISSTE inte säkert vad som ligger bakom kvinnans försvinnande.
Polisen i Luleå tog en jävla rövare helt enkelt!

Nå, det var uppenbarligen en riktig nitlott eftersom Elisabet Odhammar fortfarande är spårlöst försvunnen. Luleå-polisen har också hävdat att man inte misstänker något brott!
Nähä, och Elisabet Odhammar skulle alltså bara ha gått upp i rök av sig själv då?
Skärpning nu för fan ”Lagens långa arm” !

Vi har sett dem flera gånger bara det senaste året, den nya tidens mördare. Börjar med människorov, sen sexuella övergrepp och därefter försök att undanröja alla spår. Framför allt DNA- spår genom att elda på kroppen av de mördade. ”Engla-mordet” och ”Caroline-mordet” är två exempel. Carolines mördare, Toni Alldén var tydligt klart inspirerad av Englas mördare Anders Eklund. Där hans dels plagierade Eklunds lögner från de första förhören om Engla-mordet, som han fortfarande håller fast vid, och dels försökte bränna bort spåren av sina sexuella övergrepp på Carolines kropp efter mordet.

Kan det vara så att Toni Alldén i sin tur nu inspirerat en ny mördare i Luleå som gjort i stort sett samma sak, med Elisabet Odhammar? Rövat bort henne, kanske med bil, eller skoter som jag nämnde. Begått diverse övergrepp i sitt hus, stuga eller annan plats där han fått vara ostörd. Därefter mördat Elisabet och dumpat hennes kropp någonstans där den kanske aldrig kommer att hittas? Kanske kört ut på någon av de långa isvägarna i Luleå skärgård och dumpat kroppen på någon liten ödslig kobbe, eller bara i en snödriva tills islossningen gör resten?

Jag tycker faktiskt det är dags att de här obehagliga frågorna ställs nu!

FOTNOT: Polisen meddelade idag onsdag 22/4 att de avbryter sökande i områdena där Elisabet Odhammar senast iakttogs. Jaha ja, och nu skiter man bara i henne då? Spåren är ju lika kalla som en vinterdag på nordpolen om man väntar i tre veckor med sökandet!
Detta känns verkligen obehagligt nu och gud bevare Elisabet var hon än finns!
Murveln

Inga kommentarer: