måndag 20 april 2009

Veckan som gick: Murveln häpnar och förundras över...

Mona Sahlin som stövlar vidare i den politiska snålblåsten och ösregnet och låtsas som om hon inte ser partiets fall ned mot väljarsiffror som borde ge henne mardrömmar!
Debattledaren och politiske skribenten Lotta Gröning, en av Sahlins trognaste fans, sa i en tv-intervju att hoppar inte Mona Sahlin av så kommer sossarna att bli ett mycket litet parti!
Jag känner Lotta och vet att hon alltid gör sansade och korrekta bedömningar av det politiska läget. Säger till och med hon detta om Sahlin så borde väl den arma kärringen fatta att hon är helt körd! Sahlin är och förblir en obegriplig politisk gåta för mig…

Åklagare Christer van der Kvast som säger att han inte alls känner sig oroad över att den första av åtta resningsansökningar rörande ”Quick-skandalen” lämnas in till Högsta Domstolen idag måndag.
- Hallå Christer, vakna för helvete!
Det handlar ju faktiskt om att dig och de så kallade ”mordfall” du byggt hela din karriär på. En drogad mytoman vid namn Thomas Quick som erkänt långt över 20 mord och du åtalat för åtta av dom och fått honom FÄLLD! Vet inte hur du tänker, men du BORDE faktiskt vara lite oroad över att samtliga morddomar ska överklagas. Det är ju inte direkt något bra betyg för en åklagare va?
Om mina källor talar sanning så kommer samtliga resningsansökningar till HD att vara mycket väl underbyggda. Vilket ingen vettig människa kan säga att vare sig åtal eller domar mot Quick var…

” Byråkratins – Tyrannosaurus Rex” kallade jag en gång Försäkringskassan i en krönika i vintras. Nu håller nämnda skräcködla på att sakta men säkert käka upp delar av den organiserade brottsligheten i Sverige! Medlet som får dessa hårdhudade gangsters att tappa såväl hakor som brallor heter BYRÅKRATI ! Hells Angels-bossar mfl utsätts nu för en minutiös kontroll av FK som hittat massor av fuskare som kommer att åtalas för bedrägerier i olika former. Regeringen ska tydligen bilda en ny myndighet med syfte att sätta dit kriminella just den här vägen.
Helt enkelt genialt måste jag säga! Det finns massor av unga skickliga IT-tekniker som saknar arbete, och som kan knäcka även de värsta busarna med kontroller av deras förehavanden via nätet. Och så FK:s fruktade BLANKETTER inte att förglömma !
Hur ska Hells Angels och de andra så kallade MC-gängen kunna värja sig mot en attack bestående av en ”pappersarmé” av blanketter som de MÅSTE fylla och skicka tillbaka för att inte torska dit? Hot, basebollträn och pistoler gör ju ingen nytta precis!
He,he,he, lite kul är det allt…

Våra två tidningar på Gotland gör allt som står i deras makt för att tysta ner och gömma undan allt negativt som har med gasbolaget Nord Stream att göra. Nu senast handlade det om att mutåklagaren Malin Palmgren delgav en professor på högskolan här i Visby misstanke om grovt mutbrott. Alltså en MYCKET allvarlig brottsmisstanke! Samtidigt fick Nord Stream en delgivning om bestickning/mutning. Delgivningen kommer snart att följas av ett åtal som kan rendera mycket hårda straff, om de åtalade fälls. En pang-nyhet för varje reporter!
Tidningarna försökte snabbt som ögat gömma undan nyheten som utan tvekan är den största här på ön på mycket länge. Som gammal nyhetsreporter kan man inte annat än att häpna och förfäras! För den här gången kan man inte skylla på klantighet, eller annat schabbel. Nu handlar det om ett rent tjänstefel där läsarna är de som drabbas av en journalistisk inte ens värd namnet.
Jag har tidigare uttryckt misstankar om att tidningarna här har tallat i Nord Streams rymliga syltburk. T ex genom ”visningsresor”, utlovade annonskampanjer mm(?)
De misstankarna är numera VISSHET!

3 kommentarer:

Eduronflux sa...

Håller fullständigt med dig om Sahlin och riksarschlet van der Kwast ska vi ju bara inte tala om.
Trodde aldrig jag skulle applådera FK men men...
Det är ju en fullständig SKANDAL att tidningarna på ön beter sig på detta vis, vika sig för snöd vinnnings skull. En snigel på ögat ska dom ha!!
Det är alltid lika upplyftande att läsa din blogg broder.
Fortsätt fortsätt...

Lotte Jensen sa...

Ja, FK har knäckt många "vanliga" medborgare med sin byråkrati och ett system med total brist på empati så det är klart att de kommer att knäcka även de mest råbarkade banditer. Byråkrati är inte att leka med. Kom osökt att tänka på "processen" av Kafka.

Det läskiga är att de ser att deras system fungerar just så effektivt att de kan använda det som en metod mot kriminalitet. Jag hoppas innerligt att det inte är vad de tänker om alla sjukskrivna!!!??...

Murveln funderar sa...

Håller med Lotte. Försäkringaskassans uråldriga system är pest för oss vanliga medborgare och borde göras om snarast.
Att de också kan användas som ett effektivt vapen mot den organiserade brottsligheten är ju bevis på hur felaktigt uppbyggd myndigheten är idag!