måndag 23 februari 2009

"Carolinfallet"-Åtal idag! -M-utspel om vattenkraften - Gasledningsskandalen!

Idag lämnar alltså åklagaren Ulrika Schönbeck in den enorma åtalsframställningen mot den gällivarebo som misstänks för att ha mördat Caroline Stenvall i september förra året. Åtalet kommer att gälla mord och det är ju en brottsrubricering åklagaren hela tiden hävdat.
Som jag skrivit tidigare så är det ju egentligen helt sanslöst hur denna till synes ganska ”banala” mordhistoria kunnat ta sådan tid och bli så enorm i omfång, utredningsmässigt sett.
Men det finns kanske några tänkbara förklaringar till den märkliga utvecklingen.
Jag tror att åklagaren hela tiden haft i åtanke att fälla mannen för mord och inget annat, tex vållande till annans död . Därför har så stor vikt lagts vid den tekniska bevisningen som ska slå hål på mannens egen minst sagt underliga utsaga om vad som egentligen hände. För att mordåtalet ska bli verkningsfullt och mannen dömas till livstid, så har åklagare Schönbeck också låtit honom genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning INNAN rättegången hålls!
Hamna på psyket kan ju 51-åringen enbart fetglömma i dagsläget! Kåken nästa för den här lögnhalsen!
Ett irritationsmoment i det hela har varit att utredningen läckt som ett såll hela tiden! Igår hade som vanligt en av kvällstidningarna ”initierade källor” som kommenterade åtalet. Som av en händelse råkade det vara den misstänktes advokat. Say no more..
Vi får inte heller glömma bort att vi har en relativt ung och troligen(?) karriärlysten åklagare i Ulrika Schönbeck, som absolut inte vill tabba sig i detta mål som har fått ett så stort intresse i medier och hos allmänheten. Att åklagare gör karriär genom kända brottsfall har vi ju sett tydliga exempel på ganska nyligen genom ” Quick-skandalen”. Fast i det fallen handlade det om människa som så väldigt gärna VILLE vara en hemsk kannibal och mördare, fast han inte alls var det! Men karriär gjorde åklagaren i alla fall på tramset…
I ” Carolin-fallet” har vi en man som absolut INTE vill vara något alls – speciellt inte närvarande i rättssalen som mordåtalad i början av mars!

Moderaterna har hastigt och mindre lustigt dammat av den minst sagt opopulära vattenkraften som energialternativ. Förslaget togs upp i någon underlig energiutredning de gjort, alldeles på egen hand(?), där man tydligen anser att vattenkraften måste till för att minska koldioxidutsläppen. Nä nu jävlar i min lilla låda! Utropar hela Sveriges stora miljörörelse och älvräddarkår och ställer sig direkt frågan:
Vad i helvete har moderaterna ihop med SAP-Norrbotten???
För den oinsatte kan jag berätta att SAP-distriktet i Norrbotten ända sedan dinosauriernas tid hävdat älvutbyggnader som det enda sättet att skaffa nya jobb längst uppe i norr.
Sammanfattningsvis så skulle alltså ett urgammalt krav från vrålröda sossar i Norrbotten nu anammas av de djupblå moderaterna? Tänk er alltså Fredrik Reinfeldt i samma binge som Mona Sahlin sjungande vattenkraftens lov och…
Nä, fy för farao! Det går liksom inte ihop. Fick ni samma bilder på näthinnan som jag? Då ber jag om ursäkt. Det var inte meningen…

Nord Stream-skandalen, som gasledningsprojektet nu får heta, tålde inte mycket till granskning av riktiga journalister innan den ena märkligheten efter den andra avslöjades! Jag rekommenderar er kära läsare, att besöka ”Kalla Faktas” hemsida, för att där i lugn och ro ta del av vad dessa duktiga journalister tagit fram om gasledningen genom Östersjön. Såsom varande gotlänning så blir jag både förvånad,( fast bara lite), och förbannad, (lite mer), när jag läser materialet. Här framgår tex att vårt högsta kommunalråd, Eva Nypelius var EMOT projektet från början men efter löftena om hamnen i Slite så var hon plötsligt FÖR!
70 miljoner kostade det Nord Stream att få med kommunen här. Än så länge ska vi väl säga. Eller som vi fått veta om, snarare sagt. Förmodligen finns det en hel del summor någonstans i kulisserna som inte dykt upp ännu(?)
Högskolan i Visby tyckte inte heller, först, att gasledningen var någon bra idé. Bla för att den ska dras över Hoburgs bank som anses viktig för sjöfåglar. Men ekologiavdelningen där med en professor i spetsen har nu inga problem alls med ledningen. Tror nån det.
Fem miljoner kostade det Nord Stream!
Som vi vet om, ska tilläggas…

Inga kommentarer: