tisdag 10 februari 2009

Gasledningen: Vet Nord Stream något vi inte vet?

Ovanstående fråga känns i dagsläget väldigt befogad. Detta då efter beskedet att även Kalmar kommun får sig en stöddig slant av det minst sagt frikostiga Nord Stream! 30 miljoner kronor för att vara exakt.
Ni som följer min blogg vet att jag varit väldigt skeptisk till projektet ända sedan det blev aktuellt. Anledningen har hela tiden varit mina farhågor angående projektets eventuella miljöpåverkan vid en katastrof. Alltså att hela jävla ledningen spricker, blir sprängd, påkörd av en ubåt med packad kapten eller något annat vansinnigt.
Men ännu har inga svar på frågan synts till i media!
Troligen beroende på att Nord Stream inte kan/vill presentera sådana fakta INNAN man fått ett ja från alla berörda Östersjöländer. Kanske det är så att en katastrof skulle innebära att vi gotlänningar måste lämna hus och hem i all hast för att inte bli förgiftade? Att hela jävla Östersjön blir en giftig soppa som sprider död långt upp efter stränderna? Visst fan BORDE vi få svar på dessa frågor INNAN vi överhuvudtaget funderar på någon jävla gasledning i den känsliga Östersjön! Strax utanför vår vackra ö !

Som varande gotlänning måste jag säga att osäkerhetsfaktorerna är på tok för stora i dagsläget för några beslut alls. Men det tycker varken Gotland eller Kalmar kommuner. Det är faktiskt väldigt underligt måste jag säga. För OM, säger OM, den svenska regeringen skulle säga NEJ!
Blir det då inte lite konstigt att ett par kommuner sagt ja för länge sedan och allierat sig med gasföretaget ? Samt tagit emot en oherrans massa stålar!
Jo självklart blir det jävligt märkligt!
För hur mycket man än tror på företags generositet och vilja till bra PR, så kan ju ingen med förståndet i behåll tro att Nord Stream bekostar en NY HAMN i Slite, eller betalar Kalmar kommun 30 miljoner kronor för en uppläggningsplats, bara för att de är snälla! Frågan är då:

VAD I HELVETE VET NORD STREAM SOM VI INTE VET?

Och vad vet de styrande i Gotland respektive Kalmars kommuner som vi medborgare inte heller vet?

Personligen, och med alla dessa miljoner i åtanke, lutar jag starkt åt att företaget redan fått ett ja ”under bordet” så att säga och därför är så frikostiga med plånboken. Regeringen har redan förankrat ett beslut i riksdagen och så kommer det att bli! Kanske är trycket från Ryssland och övriga intressenter för stort. Även om man kan tycka att den ryska björnen blivit ganska luggsliten och tandlös på äldre dar . För Sverige har ju inget intresse alls av all denna naturgas. Detta får man inte glömma bort i debatten ! Carl Bildt sålde(?) ju sina aktier i Nord Stream också så inte ens där finns en logisk koppling. OM han inte sålde dom till sin chef Reinfeldt, eller matriarken Maud Olofsson...

Apropå aktier så skulle jag väldigt gärna vilja veta om de styrande kommunpolitikerna på Gotland och i Kalmar äger sådana i Nord Stream? Ett hett tips för hugade nyhetsreportrar på GA, GT och Barometern! Måste vara en baggis att kolla deras aktieportföljer!
Som ni märker så är jag nu helt inne på att saker och ting inte går rätt till när det gäller gasledningen utanför Gotland. Jag är BOMBSÄKER på att det kommer att följa skandaler coh mutaffärer i kölvattnet av detta projekt! Så kom ihåg var ni läste det först!
Och nu pratar vi inte någon fjuttig trerätters på Visby hotell, utan bjudresor , förlåt, ” visningsresor ” för berörda politiker med respektive. Svällande ” aktieportföljer” externa saftiga konsultarvoden på kontot för hjälp med ”projekteringsarbetet” etc som gör en massa människor på ” rätt jobb” väldigt rika.

Denna beska smak stannar envist kvar i munnen när jag igår läste om de 30 miljonerna som Kalmar ”belönats” med av Nord Stream.
Fan, smakar gas verkligen beskt ?

Inga kommentarer: