måndag 16 februari 2009

Nord Stream VISSTE något - SLU-kampanjen mot rovdjuren fortsätter!

Å vad jag älskar/hatar att ha rätt hela tiden! Älskar för att min journalistsiska ”maggropskänsla” fungerat så bra i många fall jag skrivit om. Hatar för att jag inte VILL att mina onda aningar ska stämma!
I förra veckan hade jag som en rubrik på en krönika frågan om Nord Stream vet något vi inte vet när det gäller gasledningen genom Östersjön. Nu står det klart:

DET GJORDE DOM!

”Kalla Fakta” avslöjade igår att två tidigare högt uppsatta politiska medarbetare arbetar med att driva igenom projektet med gasledningen. Den ena, Dan Svanell , var tidigare pressekreterare hos höga socialdemokrater, som tex Anna Lind. Den andra, Ulrika Schenström, var statssekreterare hos självaste Fredrik Reinfeldt . Fast hon är väl mest känd för att hon fick avgå för att hon krökat ihop med en journalist när hon hade jour på regeringskansliet.

Dessa två hade/har alltså Nord Stream som ess i rockärmen INNAN några förhandlingar med den svenska regeringen ens inletts! Personer som sitter på en jävla massa information, varav en del hemlig, som företaget kan dra nytta av. Man kan ju undra VAD det är för uppgifter?
Men i en förhandling med regeringen så vore det ju jävligt olyckligt om Nord Stream sitter på så kallade ” politiskt känsliga uppgifter”(?) Det fattar ju en barnrumpa! För våra, det svenska folkets, eventuella invändningar mot projektet, tex angående miljöaspekterna, kanske väger alltför lätt i det sammanhanget.
Vad vet jag?

Hur som helst så känns detta gasledningsprojekt strax utanför vårt Gotland alltmer obehagligt ju längre det fortskrider. Och jag tror dessvärre att mina profetior angående skandaler, mutor och liknande i dess kölvatten kommer att slå in med råge! De avslöjande Kalla Fakta gjorde igår är nog tyvärr bara toppen på isberget. Måste hävda att det vore väldigt roligt om journalistkåren här på ön gjorde sitt jobb, och kollade upp våra politikers inblandning i den här affären. Likadant med Kalmar-politikerna som säkert också behöver granskas efter det frikostiga ”bidraget” från Nord Stream på 30 millar i veckan. Det luktar om hela det här projektet och det luktar jävligt ILLA!

SLU, Statens Lantbruksuniversitet i Uppsala fortsätter envetet sin hatkampanj mot våra stora rovdjur i media. Igår kunde man läsa en ”planterad” artikel i DN där en totalt okunnig reporter lurats ut i renskogen med en renägare för att förfölja en uppenbarligen skadad varg. Vargen, som jag läst om tidigare, är troligen skadskjuten/skadad, eftersom det stackars djuret bara kan använda tre av sina ben på ett normalt sätt. Den har med andra ord ingen framgång som renjägare, vilket också konstateras i den bedrövliga artikeln . Men empatin hamnar inte hos detta handikappade djur utan hos renägaren som får breda ut sig oemotsagd hela tiden och berätta om sin dåliga nattsömn med mera ”intressanta” uppgifter…

I samma artikel så dundrar professor ” Rovdjurshat” him self , Öje Danell, på med oförändrad energi om att antalet rovdjur i Sverige måste minskas omedelbart. Annars kapsejsar hela rennäringen enligt denne självutnämnde ”domedagsprofet”! Jag börjar få intrycket av att herr Danell, anställd på SLU, alltså statligt avlönad, har några traumatiska upplevelser som handlar om varg, lodjur eller järv(?) Hans agerande är i alla fall helt obegripligt!
Vi snackar alltså om att cirka 490 järvar och 1500 lodjur skulle slakta och äta upp de svenska renhjordarna på cirkus 300 000 djur! Då är det alltså bara en del av rovdjuren som finns i renskötselområdena. Dessa rovdjur ska, enligt herr Danell och hans hejdukar, vara omättliga och besitta helt ofattbara krafter som gör att dom bara dödar, och dödar, och dödar, och dödar…
Nja, ”käre professor”, du får nog ta den där om ”Rödluvan” också…

Inga kommentarer: