torsdag 19 februari 2009

Dödsstöten för SAAB och Vargstammen - Ny skandal kring gasledningen!

När beskedet kom från en alltid så viktig och ganska fåordig Maud Olofsson att regeringen inte tänker hjälpa SAAB igenom krisen, så undrade jag i mitt stilla sinne var alla jubelkörerna som välkomnade GM som delägare för en del år sedan tagit vägen ? För så var det ju ! ALLA politiker var ju SÅ glada över att biljätten GM skulle bli ägare av vår ena svenska nationalklenod!
- Nu är SAAB:s framtid tryggad, sa man käckt då och smilade in i tv-kamerorna.
Vad jag såg igår så kunde hade Maud Olofsson inga som helst problem med att hålla sig för skratt. Eller att hålla smilbanden på plats. Tror nån det. Stå där och säga adjöss och good bye till en ”urgammal” svensk industriklenod som SAAB kan ju inte vara roligt, när man tidigare talat sig lyrisk om de ägare som nu fullkomligt skiter i den lilla fåniga fabriken i Sverige! Men att få höra henne, eller NÅGON politiker, säga att dom hade fel, det är att hoppas på för mycket. Plötsligt får jag en sådan gammal slagdänga i skallen:
” – Sådan är kapitalismen, tralala…”

Angående denna så omtalade och pestliknande finanskris som det har snackats så mycket om ända sedan i höstas, så ställer jag mig lite tvekande om denna ens FINNS i verkligheten? För jag såg att gamla gruvjätten LKAB gjort en rekordvinst i företagets historia! Över 10 miljarder minsann har dom skottat ihop uppe i malmfälten! Och detta alltså mitt i den ekonomiska krisen(?) Nja, JAG får i alla fall inte ihop den ekvationen…

Naturvårdsverket , som jag trodde hade i uppgift att bevara vår fauna, kom igår med ett förslag gällande vår svenska vargstam som måste betecknas som en ren(!) katastrof ! Det är skyddsjakt hit, och nödvärn dit och utöver det en massa konstiga sätt att ta livet av vår lilla inavlade vargstam. Men någon inplantering av varg ska inte få förekomma utan de ska med samernas tillåtelse få komma in fler vargar från Finland/Ryssland. Men sen NÄR fick renägarna i norr beslutanderätt i frågan om invandring av varg österifrån? Eller menar Naturvårdsverket att de i dagsläget tjuvskjuter alla invandrande vargar i Norrbotten? Och att de ska sluta med det om NV ber dom göra det? Det låter ju så jävla dumt att man knappt tror sina öron! Dessutom finns vargarna i Sverige inte i renskötselområdena längre så varför i hela friden ska renägarna få lägga näsan i blöt?
Vi har enligt beräkningar runt 200 vargar här i Sverige men borde enligt det EU-fördrag vi skrivit på ha många fler eftersom arten, med all rätt, anses hotad!. Så slutsatsen blir att enda sättet att rädda våra vargar är att EU sparkar vår regering i röven och säger att dom är ute på hal is igen när det gäller de svenska rovdjurstammarna!

Is är ju fruset vatten och i vatten kan man lägga ner långa rörledningar för att forsla gas i, tex genom Östersjön. Det vill bolaget Nord Stream hemskt gärna göra, som ni vet. Och dom vill det så väldigt gärna att dom inte drar sig för att strö pengar omkring sig som en full kommunalarbetare den 25:e! Gotland och Kalmar kommuner har ju fått sig en rejäl släng av sleven men nu avslöjas det att högskolan i Visby också fått en ”liten” pengapåse att ”leka miljö - projekt” med.
Oooops! Nu börjar det bli riktigt trångt med fingrar i den där syltburken som Nord Stream så villigt ställt fram! För att inte tala om kladdigt…
På högskolan säger man sig dock inte vara oroliga över att en åklagare ska utreda ett eventuellt mutbrott i sammanhanget. Hm, kanske dom borde vara det ändå, eftersom den åklagare det handlar om är ingen mindre än mutspecialisten Malin Palmgren! Just DEN Palmgren som nitade dit ”låtsasjournalisten” Trond Sefastson så det stod härliga till i höstas gällande just mutbrott. Vore jag anställd på högskolan och hade med det av gasbolaget finansierade projektet att göra, så skulle jag nog bli lite svettig i handflatorna när jag vet vem som ska granska fallet. Men nu är jag ju gudskelov inte det…
Tyvärr faller bitarna på plats i allt snabbare takt när det gäller min profetia angående gasledningen utanför Gotland. Vad blir det härnäst då ?

Inga kommentarer: