onsdag 4 mars 2009

"Carolin-fallet": Rättegången en parodi - Hovrätten måste reda ut skandalen!

Det är bara att konstatera. Rättegången mot den ”omöjlige” mördaren från Gällivare som tagit livet av Carolin Stenvall i fjol höstas blev ett praktfiasko! Ingenting fungerade som det ska i en tingsrätt. Den åtalade kunde obehindrat sitta och breda ut sig med sina fantasier och sagor, utan att svara på en enda konkret fråga från de allt mer frustrerade åklagarna.
Detta mina damer och herrar är inget annat än en ren skandal!

Lagmannen och tillika rättens ordförande borde givetvis styrt upp det hela från början och ålagt den åtalade att svara på de frågor han fick. Inte som nu, låtit honom komma undan med halvkvädna visor och rent dillande hit och dit. Att de två åklagarna blev mer och mer irriterade har jag full förståelse för, men samtidigt kan jag inte förstå att de inte tagit upp problemet i enrum med domaren så förhören gett något utbyte.
Rådmannens agerande nu påminde mer om en jävla jultomte än en man vars jobb är att skipa rättvisa!
Karlfan hade till och med mage att tillrättavisa ÅKLAGARNA för att de var för hårda mot gärningsmannen. Man baxnar…

OM, säger OM, det inte vore för att Carolins nära och kära satt i rättssalen så skulle hela situationen platsat i något avsnitt av ” Pang i Bygget”, eller liknande. Fast John Cleese är för elak i rollen som domare här…

Men nu satt offrets familj och pojkvän där, mitt emot den lilla fega skit som våldtagit och mördat deras dotter på ett synnerligen kallblodigt sätt, och vägrade svara ordentligt på: EN ENDA JÄVLA FRÅGA!
Jag lider med dom och kan tänka mig att deras förtvivlan över denna farsartade rättegång är ofattbar stor. Ingen förklaring, inga svar på alla frågor de hade, inget ljus över det mörker som slukade deras älskade Carolin en septemberdag i fjol höstas.
Istället fick de se en tragisk liten skit som förnekade allt i stort sett. Som till och med hade mage att försöka få sympatier och medkänsla där han satt och blåljög i två dagar. En man som bevisligen helt saknar empati och känslor för andra människors lidande. Hans enda mål har varit att hans tarvliga sexmord på den unga kvinnan ska höljas i mörker och han själv slippa undan så lindrigt som möjligt!
FY FÖR FAN !

Det positiva med denna rättegång har varit precis det jag förutspått (också!) att åklagarna var laddade till tänderna med bevisning mot denna ”människobest”. I detalj efter detalj har de redogjort för hur mordet gått till samt även lyckats sy ihop ett i stort sätt exakt händelseschema. Till detta ska man också lägga att deras teorier uppenbarligen varit att det handlat om ett rent sexmord, även om den hjärnskadade 51-åringen varit paniskt rädd för att just detta faktum ska läggas i dagen.
Mannens så kallade förklaringar mot de bevis som lagts fram har varit rent skrattretande och dessa kan inte ens en ren idiot tro på(?)
Bevisen för att denna gällivarebo med berått mod avrättade 29-åriga Carolin Stenvall på den där skogsvägen är överväldigande. Likaså att det var för att Carolin inte skulle kunna berätta om hans sexuella övergrepp och andra vidrigheter.
En livstidsdom för mord känns som ganska självklar men jag skulle ändå gärna se att fallet tas upp i hovrätten så vi får reda på vad som egentligen hände, med mannens egna ord!
Det känns som en nödvändighet efter den parodi på en rättegång som hållits i Gällivare!

Inga kommentarer: