fredag 27 mars 2009

"Penga-psykopaterna köper facken, demokratin och politikerna !

- Vad var det jag sa?
Oftast känns den där lilla repliken ganska bra att säga.En liten blandning av egotripp och skadeglädje på samma gång . Men när det gäller ovanstående rubrik, samt ”Caroline-fallet” smakar det bara beskt och illa att upprepa den.
” Stoppa penga – psykopaterna nu!” Löd rubriken på en krönika jag skrev i början av november när finanskrisens verkningar skakade hela det svenska samhället i sina grundvalar. För de som inte läste krönikan då kan jag berätta att forskning visat att det finns en del människor som är sjuka i sitt sätt att samla sig på sig förmögenheter. De uppvisar samma psykopatiska drag som tex seriemördare. När det fått smak för sitt begär så kan de helt enkelt inte sluta. OAVSETT vilka konsekvenser det får för andra människor, eller HELA samhället. Precis som seriemördare saknar de helt förmåga till empati!

Jag undrade också i höstas varför i hela friden LO och fackförbunden bara teg, när varslen duggare tätare än en höststorm på Gotland? Nu har jag slutat undra…
Fackpamparna har ”lurats” in i en pengakarusell av psykopatiska toppar i näringslivet som drivs av sitt begär att samla på sig massvis med mer miljoner på banken. Givetvis har de fackliga företrädarna drivits av sin egen, om än lite måttligare, hunger efter stålar. LO-basens sidoinkomster på drygt 400 000 spänn är ju inte ens en smygfis i världsrymden i dessa sammanhang! Men ”penga-psykopaterna” låter dom sitta med i styrelser, delta i flotta middagar och låter dom smutta lite på lyxlivet i allmänhet. Det räcker!

Politikerna är inte ett dugg bättre dom. Maud Olofsson känns så jävla körd nu att livstid i utvisningsbåset – läs kommunalpolitiken – känns som alltför lindrigt. Hoppas verkligen några journalister granskar syltburkarna hon har tassarna i ordentligt.
För där lär det vara kladdigt värre!
Men att dom nobbar mötet i ryssland om gasledningen genom Östersjön visar på ett stort mått av försiktighet från regeringens sida. Uppenbarligen litar inte Reinfeldt på vissa kollegor och undviker att dom frestas med vodka och unga flickor/pojkar vid det ryska mötet. Något sådant just nu vore ju en katastrof för Alliansen! Och sånt lär ryssarna inte snåla med på det mötet! Sanna mina ord…

Väntar fortfarande på att Mmmona ” Toblerone” Sahlin ska inse att hon är slut och stiga åt sidan för en bättre partiledare, vilket innebär vilken jävla sosse som helst i landet! Förtroende för Sahlin är nu lägre än moralen i riksdagen! Och det säger väl allt!
Men jag är jävligt nyfiken på alla de syltburkar HON har fingrarna i? Fast i hennes fall har hon väl hela röven där också, girig som hon alltid har varit!

Demokratin i Sverige är också till salu numera. Gasjätten Nord Stream passade på att köpa Gotland och Kalmar kommuners tystnad och välvillighet för några 10-tals miljoner. Kan vara bra att ha tycker nog bolaget som ska dra eländet alldeles utanför vår vackra ö. Dessutom passade man på att strö lite miljoner över högskolan i Visby. Lite mindre klokt kanske, eftersom det nu utreds av en specialåklagare för mutbrott.
Aj , aj , högskolan .FEL syltburk !
Men å andra sidan kanske det inte gör så mycket, för media här på Gotland verkar snarare mer intresserade av att dementera uppgifter om mutbrottsutredningen än att granska den. Helt obegripligt för en gammal murvel ska erkännas. Men jag kan tänka mig att Nord Stream ordnat flera ” visningsresor” för media på ön där allehanda nöjen tillhandahållits utan kostnad. Och vips har bolaget bakbundit även media här när det gäller projektet!
Så jävla smart Nord Stream!
Slutligen måste jag bara nämna killen som har fest varenda dag just nu och knappast kan visa sig utan ett brett leende i ansiktet – Lars Ohly! Såg honom lite snabbt i riksdagen igår och karl`n var så in i helvete uppspelt så man kunde tro det var julafton. Nå, just nu så unnar jag honom lite skadeglädje och det kommer garanterat att synas i valresultatet nästa år!

2 kommentarer:

Eduronflux sa...

Haha ja jävlar. Syltkalas el grande eh?
Jasså medierna på ön vill inte granska. Verkar lurt tycker jag. Kläm åt dem bara. Lysande krönika helt enkelt.

Murveln funderar sa...

Tackar för det. Nej medierna tiger still här på ön, och jag undrar som sagt hur många visningsresor/fylleslag de bjudits på av Nord Stream?