måndag 2 mars 2009

"Carolin-fallet": Åklagarna inne på min linje redan första dagen i rätten!

Börjar faktiskt bli allvarligt less på att skriva: ”Vad var det jag sa?” Men faktum är att det är ofrånkomligt efter den första rättegångsdagen i fallet med den mördade Carolin Stenvall.
Tidigt i höstas skrev jag att den troliga orsaken till mordet, utlöstes av att Carolin hotade med att sätta dit nu åtalade mannen för rattfylla vilket ju är en tragedi i glesbygdslänet Norrbotten.
För en man som den misstänkte, snarast en personlig katastrof! Eftersom han var helt beroende av bilen i hela sin livssituation där vistelser med tillhörande supande i stugan ingick som en viktig del. Ensam ska tilläggas. Under den första dagen av fyra där mordet på Carolin avhandlas var åklagarna inne på just detta med hans tänkbara rattfylleri och att det utlöste våldet mot Carolin. Precis vad jag som äkta norrbottning hävdat hela tiden!

Att polisens fantastiska tekniker inte hittat något spår av Carolin på rastplatsen förbryllade mig mycket först, men nu tror jag att jag kommit på hur det gick till, utan blodsspillan!
Följande händer alltså när gärningsmannen och Carolin träffas av en olycklig slump på rastplatsen: Mannen som är rejält på fyllan framför sin bil klantigt och Carolin hotar med att ringa polisen för att stoppa hans framfart. Antingen knockar mannen henne med ett slag mot tinningen eller liknande. Men då skulle hon ha ramlat mot asfalten och lämnat några spår efter sig där!
Nä, jag tror nu att han helt enkelt tog strypgrepp på henne och tyckte till så pass hårt att hon förlorade medvetandet i stort sett direkt. Sedan tog han den ”lealösa” Carolin och la henne i bagaget på sin bil för kommande ”nöjen”. Mest troligt är att han också band henne till händer och fötter. Carolin var ju en rätt storvuxen tjej och dessutom vältränad medan mannen är en liten senig typ en decimeter kortare än kvinnan han nu hade i sitt våld. Man måste också ha i beaktande att mannen hela tiden var påtagligt berusad och virrig i skallen.

Men vad som sedan hände framstår som en gåta vars svar bara gärningsmannen själv har! Han körde till sin stuga. Hakade av släpvagnen. Satt med bössan på bron och tänkte skjuta sig, enligt egen utsago. Konstigt nog, har teknikerna inte hittat spår av Carolin inne i stugan(?) Bara på ett plastskynke som fanns där. Var begick han då de övergrepp som sedan ledde fram till mordet? Inne i bilen? Ute i skogen någonstans där han körde omkring med henne? På platsen där han mördade henne?
Jag hajar noll på den punkten, ska erkännas…
Sedan undrar jag var de lakan som han i första förhöret sa saknades i hans säng i stugan finns? Eller vad som fanns i det skåp/utrymme som polisen tog dit en låssmed för att öppna? På något sätt känns det som om åklagarsidan har några fler trumfess i rockärmen till morgondagens vittnesmål av rättsläkaren. Kan det vara så att det faktiskt FANNS spår av våldtäkter mm på Carolins sargade kropp ? Men som åklagarna inte velat berätta om pga mannens papegoja till advokat? Läckorna tills kvällspressen har ju varit täta och besvärande...
Det KÄNNS så just nu i alla fall!

Den första rättegångsdagen blev också en uppvisning i kriminalteknikernas arbete där själva mordet bevisades utan att lämna något tvivel efter sig. Briljant!
Den åtalade 51-åringen fick också i slutet av dagen efter att ha suttit tyst och stirrat ned i bordet hela rättegången, chansen att babbla av sig sin påhittade version av händelsen.
Mycket smart av åklagarsidan som på detta sätt invaggade honom i en falsk trygghet i rättssalen inför deras troligen stenhårda förhör under tisdagen!
För i morgon startar allvaret för denne 51-årige trebarnspappa från Gällivare. I morgon ska denne tillika bestialiske sexmördare grillas, om inte i helvetet, så i trakterna där omkring!
De två kvinnliga åklagarna kommer att ge allt de har för att få honom att bryta ihop och äntligen berätta för dom, oss, Carolins familj, hans familj, vad som i helvete gjorde honom till ett monster i människoskepnad!
Kommer dom att lyckas då? Jag vet faktiskt inte. Men jag VILL att dom gör det!

Inga kommentarer: