söndag 22 mars 2009

"Caroline-fallet": Mördaren har kränkt och våldtagit de norrbottniska kvinnornas frihet!

Eftersom ovanstående rubrik kan tyckas en aning underlig och svårtydd ska jag försöka förklara varför jag skrev den. Mordet och övergreppen på 29-åriga Carolin Stenvall från Piteå förra året är definitivt ingen händelse som kommer att glömmas bort i första taget. Speciellt inte av kvinnorna i Norrbotten, gammal som ung!

Anledningen är att Toni Alldéns fruktansvärda brott innebär att kvinnorna uppe i norr inte kommer att känna sig säkra i sitt vardagsliv på väldigt länge. Några exempel bara:
De flesta kvinnorna i norr kommer att undvika att ta de pauser vid bilkörning de brukar göra pga mordet. Naturliga avbrott vid många långa ensamma mil längs de norrbottniska vägarna . Kanske för att pinka , ta en rök eller bara sträcka på benen. Avstånden där uppe är jävligt långa ska påpekas! Denna naturliga rättighet att få ta en paus på en rastplats har Alldén tagit ifrån dom genom mordet på Carolin! De kommer att känna ett stor obehag inför att stanna på de rastplatser där de normalt tar en paus. En kvinna blev ju faktiskt mördad och skändat just för att hon gjorde det. Bättre att köra non-stop då tänker de kvinnliga bilisterna. Samtidigt blir de också en risk i trafiken pga trötthet och irritation.

OM dom trots det obehagliga mordet i tankarna bestämmer sig för att ta en välbehövlig paus på färden, kommer dom inte att kunna slappna av ordentligt. De kommer garanterat att hålla björnkoll på alla andra trafikanter som passerar, eller i värsta fall svänger in på samma rastplats. De kommer att ställa sin bil så de snabbt kan fly om det skulle behövas. Troligen kommer många kvinnliga bilister att ha illegal tårgasspray i fickan också. Eller kanske en kniv eller annat tillhygge inom räckhåll. Kort sagt:
DE BLIR ALLA OFFER FÖR CAROLINS MÖRDARE!

Det vi pratar om är alltså vanliga medborgerliga rättigheter i en demokratisk stat. Att få köra bil där man vill. Att få stanna på rastplatser om vill eller behöver. Att kunna göra det och vara TRYGG när man gör det! Det är detta som Carolins mördare tagit ifrån de norrbottniska kvinnorna/tjejerna nu. För det som jag nyss nämnde var precis vad Carolin Stenvall gjorde i september förra året. Därför är hon död idag. Mördad, våldtagen skändad och gud vet vad!

Vad är då risken att det kan hända igen? Frågar ni er säkert, och svarar en på triljonen ungefär. Nej, så jävla enkelt är det inte. För, enligt mig, så var den psykopatiske sexmördare Toni Alldén var den där dagen i september, också en produkt av det samhälle/värld han vuxit upp i. Ett samhälle, där den råa fysiska styrkan, våld eller hot om våld fortfarande idag på 2000-talet är en reell maktfaktor! Där små män, typ Alldén, alltid är förlorare och behandlas därefter. Jag vill poängtera att detta på intet sätt ursäktar hans hemska brott utan mer kan ses som en förklaring till att han BLEV en galen sexmördare som gick på jakt den där olycksaliga dagen! Jag vill alltså säga att det var just i malmfälten mordet ägde rum var nog ingen slump i sig. Troligen är risken högst i landet för att råka ut för våldsmän, förhoppningsvis inte av Alldéns kaliber, störst i landet där. Kanske det även gäller för hela de norra delarna av landet där djungelns lag om den starkes rätt att trycka ner den svage gäller (?)

Kjell Sundvalls fantastiska film ” Jägarna” fick mycket kritik för att den tog upp detta tabubelagda ämne. Där fanns också med en gruppvåldtäkt, hot om våld och mord. Hela tiden drabbades de svaga av våldet. Denna bild är tyvärr sann! Det kan jag intyga efter att ha bott där uppe i över 47 år av mitt liv och tillbringat mycket tid ute i obygden med kastspöna i bagaget.
Våld föder våld brukar det ju heta och det tror jag tyvärr också att mordet på Caroline kommer att göra. Jag vågar knappt tänka på hur många oskyldiga män som kommer att slås halvt fördärvade av ”kraftkarlar” uppe i norr, som upplevt att de utgjort något latent ”hot” mot deras fruar, döttrar eller flickvänner. Kanske bara för att de frågat en kvinna om eld till en cigarett, hjälp med vägbeskrivning eller liknande…

Nej, fakta är att det underliga mordet på Caroline Stenvall kommer att sätta sina spår och begränsningar för de norrbottniska kvinnorna för lång tid framöver. De har helt enkelt förlorat en del av sin demokratiska frihet! Precis som barnen som inte längre får cykla ensamma till kiosken längre för att köpa lördagsgodis. Det har Engla Höglunds mördare sett till…

4 kommentarer:

Eduronflux sa...

Visst är det väl som du säger här att kvinnorna kommer att vara rädda. Åtminstone ett tag framöver. Men sedan kommer det att glömmas bort. Vet inte om det är bra eller dåligt.
Måste även hålla med dig om "kynnet" i norr.
Och den som säger något annat kommer jag att slita huvudet av! Haha, just kidding!

Murveln funderar sa...

Tror att det här mordet kommer att kommas ihåg väldigt länge. Mest på grund av att det var så osannolikt helt enkelt.
Tycker du något annat slår jag skall´n av dig(om du är mindre än jag och obeväpnad?)!

Eduronflux sa...

Själva mordet kommer man naturligtvis att minnas hur länge som helst, menade mer den här rädslan du pratade om :)

Murveln funderar sa...

Jag tror,dessvärre, att räddslan kommer att inskränka kvinnors/tjejers frihet ganska länge framöver. Hänvisar också till dagens krönika om den skräck jag tror detta mord spridit i Norrbotten och även Norrland.