torsdag 12 mars 2009

"Caroline-fallet": Tiden före mordet - Finns gåtans lösning där ?Del 1

- Mannens handlande visar gång på gång ett sätt som motsäger en person med goda avsikter.
Orden är åklagarens från rättegången mot 51-åringen i Gällivare som misstänks för att ha mördat Caroline Stenvall. Jag håller med. Mannens agerande, enligt EGEN utsago till och med, visar på en brist på empati och medkänsla som är förskräckande. Dessutom hans envetna ljugande månad efter månad .Hur fan orkar människan? Detta är INTE normalt! Då må rättpsykiatrin säga vad fan dom vill…

Motivet är ju den springande punkten i hela denna märkliga historia, och det som fortfarande är höljt i dunkel. Detta är också något så infernaliskt hemskt att ”jägaren” skulle kunna gå genom eld och vatten för att slippa berätta det! Något som är bortom vår fattningsförmåga egentligen, eftersom vi är NORMALA. Jag har verkligen funderat och grunnat på detta mysterium och tror att lösningen kan finnas i vad mannen hade för sig halvåret innan mordet. Alltså att en noggrann kartläggning av detta skulle ge motivet till slut. Dessutom tror jag inte längre på att själva mordet var en slump! Bara att det blev just Caroline Stenvall! ” Jägaren” skulle ha tagit vilken kvinna som helst vid det tillfället! För det hade han BESTÄMT innan han lämnade stugan. Jag bygger denna slutsats på följande hypoteser :

Mannen har hela sitt liv varit liten och klen i ett samhälle där rå styrka och storlek ger status, ett så kallat ”Macho-samhälle” = Gällivare. Hans uppväxt var jobbig med en förlorad mamma vid två års ålder, en farsa som söp hårt och troligen en jobbig skolgång, pga nyss nämnda brist i storlek och styrka. Dessutom gjorde han ”fiasko” i gruvan pga sin litenhet och fick börja i ett lager istället. Han gifte sig med en kvinna som blev framgångsrik, gjorde karriär och började röra sig i kretsar han förmodligen bara fick se på vykort, när hon reste runt i världen. På gällivaremål var han en ”kärring”, vilket översatt till svenska ,blir ungefär ” kvinno-man”. När jag gjorde lumpen i Boden fick de som sjukskrev sig inför hårda övningar detta epitet. Ni förstår nog hur jag menar tror jag.

Denna ”looser-roll” fick han sen dras med hela livet vilket troligen gjorde honom väldigt avog, kanske hatisk mot samhället i allmänhet, och kvinnor i synnerhet. Han levde ju i skuggan av en framgångsrik och stark kvinna och blev säkert påmind om detta dagligen på jobbet. Någonstans i hans bakhuvud har det funnits en lust till revansch, rentav missriktad hämnd mot kvinnor. Tiden före mordet, låt säga under ett halvår innan. Tror jag att han ägnat en stor del av sin tid att fantisera om, läsa om, studera olika våldtäktsfall, sexmord mm för att hitta möjligheter att förverkliga sin dröm om att kunna ha en kvinna helt i sitt våld. Som jag skrivit om tidigare, så tror jag att han fastnat för Engla-mördaren Anders Eklund i ett tidigt skede och läste in sig på allt som funnits om den mannen. Att han när han åkte fast började köra en story som var en exakt kopia av Eklunds första lögner är därför inget märkligt.

Jag tror att han lockades av just Eklund var det faktum att Eklund lyckats klara sig i 8 år från en våldtäkt och mord. Bara otur att han skulle bli plåtad när han tog Engla, tänkte kanske 51-åringen…
Jag tror att en tid innan älgjakten i fjol så bestämde sig ”jägaren” för att nu jävlar ska det ske! För då hade han geväret med sig och med det så var han ju både stark, respektingivande och mäktig! Vapnet gjorde honom till en MAN! Hans jaktkamrater vittnade i rätten om att han uppträtt väldigt konstigt på skjutbanan också. Sköt tex snabba skottsalvor rakt in i vallen, istället för på tavlan. Till detta ska vi också lägga hans stora intresse för porr innan jakten började, troligen av det våldsamma slaget. Plus då ett hejdlöst supande ovanpå det . Någon traumatisk händelse för ”jägaren” inträffade mest troligt också samtidigt , vilket blev den utlösande faktorn till slut. Tal om skilsmässa redan då? Förlora jobbet? Etc. Men dagen då mannen lämnade sin stuga och åkte till rastplatsen vid Stenbron utanför Gällivare var han på jakt efter ett mänskligt villebråd! Tyvärr hittade han också ett byte direkt(?).
Det som sen sedan hände var nog helt enligt hans i förväg uppgjorda planer!
Vilket ni kan läsa om i förra krönikan här nedan . Om kopplingen till ”Engla-mördaren” finns ytterligare ett hack ner.

Inga kommentarer: