torsdag 30 oktober 2008

Finanskrisen: Lås in "penning-psykopaterna" för alltid!

Såg ett teveprogram för en del år sedan som handlade om något som kallades ”penning-psykopater” och var finansmarknadens motsvarighet till ”Englamördaren , Tyskan i Arboga, 50-åringen" i Gällivare mfl. I programmet presenterades minst sagt skrämmande likheter mellan dessa penga-galningar och psykopatiska mördare! En annan likhet är att "penningpsykopaterna" ofta återfinns högst upp i brottsliga organisationer.
”Penning-psykopaterna” är en typ av människor som hela sitt liv försöker att på alla möjliga och omöjliga vis tjäna så mycket pengar som möjligt och lägga på hög. Trots att de kanske har långt mer än vad de egentligen behöver. Det är just där deras psykopatiska läggning avslöjas. Som exempel här i Sverige nämnde man bla de inblandade i ”Skandiaaffären”. En av de direktörerna var god för en halv miljard kronor INNAN han försökte mygla till sig ytterligare drygt 900 miljoner kronor!
Snacka om att mycket vill ha mer va!
Enligt experterna berodde det här agerandet på att karln helt enkelt var besatt av tanken på att äga ännu mer pengar och inte kunde styra sig själv längre i den delen av sitt liv. Precis som mördare som fått smak på ”njutningen av att döda”. Mannen och hans gelikar i Skandias styrelse kunde givetvis täcka upp för varandra med de tilltagna fallskärmarna och pensionerna eftersom insyn saknades i deras verksamhet. Snacka om att sätta bocken som trädgårdsmästare! Eller att anställa alkisar som nattvakter på Systemet!
De experter som uttalade sig i programmet tyckte att det skulle finns något system som gör att sådana här ”penningpsykopater” inte kan hamna på höga poster i fortsättningen. Pågick något försök i England för att försöka stoppa de här galningarna innan de hann ställa till med konkurser, börsras, massarbetslöshet mm. Utmärkande för de här personerna är att de har de vanliga symtomen för en psykopat, brist på empati, ser inte konsekvenserna av sitt handlande, vill/bryr sig inte om det heller, osv!
Med andra ord: Kallblodiga samhällsförstörare i megaformat!
Ser man till konsekvenserna av ”penning-psykopaternas” gärningar så borde de förbanne mig låsas in för alltid. Precis som mördarna som trots allt inte orsakar tillnärmelsevis så stora skador för samhället som dessa galningar gör!
Vi har nu en finanskris som drar fram över hela världen och lämnar en fruktansvärd förödelse i sina spår. Ta Island som exempel, ön håller ju fan i mig på att sjunka helt! Swedbank här i landet skakas i sina grundvalar och jag såg igår att spararna tömt banken på 9 miljarder sedan dagen innan!
Tror nån det…Räddas vad som räddas kan tänker väl svensson och laddar ”tempuren” med semesterkassan!
Någonstans i bakgrunden av allt det här eländet sitter det alltså ett gäng fullblodspsykopater med en enorm makt och gör sig storkovan! Jag blir så förbannad när jag tänker på alla självmord de orsakar, all arbetslöshet, mänskliga tragedier med folk som tar till spriten i ren förtvivlan att jag skulle kunna…!
Glädjande är i alla fall att några i USA sytts in för ekobrott och inblandning i deras finansiella kris, där nämndes livstidsstraf och då säger jag bara: ”Now we talking”!
Jag har några förslag när det gäller att stoppa dessa för samhället så farliga individer.
För det första skriv en helt ny lag för att komma åt dom! Tex, har en person dömts för ekobrott så ska hon/han vara svartlistad för ALL framtid från att jobba inom näringslivet. Inga undantag ska ges OAVSETT hur jävla många höga politiker de känner! För att se till att inga verkliga ”penning-psykopater” hamnar i styrelser för företag så ska en medlem i dom inte ha fått tjäna mer än, säg en halv miljon kronor INNAN uppdraget. Denna styrelseledamot skulle sen bytas när han/hon tjänat ett visst belopp! På det sättet skulle aldrig ”Skandiaffären” eller liknande kunna uppkomma och samhället skulle vara skyddat mot de sjuka girigbukarna!
Det skulle också effektivt stoppa utflödet av valuta ur landet och trygga tusentals jobb för framtiden.Eftersom JAG är en generös människa trots att jag nästan inget äger, så bjuder jag ”Alliansen” på de här förslagen. Bara för finansministern och justitieministern att sätta sig och spika ihop en nya lag med ovanstående innehåll!
För NÅGOT har ni väl tänkt att göra åt detta problem även i ”Maudans” Sverige va?

2 kommentarer:

Rose-Marie Sandelius sa...

ja fy tusan så rätt du har....
det är verkligen läskigt.

Det behövs en lag så att man kan klämma åt dom, helt klart.

Jag har skrivit om tjänstemannaansvar, det måste återinföras omg..

Eduronflux sa...

Jag ställer upp på din lösning här. Klockrent :)