söndag 26 oktober 2008

Veckan som gått med kommentarer!

Det är söndag och en ny tid är här. Vintertid. En viss förvirring spred sig på morgonen i vårt hem när tv-tablåerna var minst sagt förvirrande i jämförelse med tv-bilagan tills vi fick en "aha-upplevelse" och kom på intåget i en ny era i natt.
Den gångna veckan har bjudit både spänning, mystik, skräck = "Carolin-mordet". Desperation, ångest och humor = regeringen. Samt pseudohändelser från tv-såpornas låtsas-värld = "idol, stjärnor på is", mfl. Det har givetvis hänt en jävla massa andra saker också, men dom har inte JAG skrivit om så...
"CAROLIN-FALLET": Mystiken tätnar kring det ovanligt utdragna och mystiska mordfallet utanför Gällivare. Men som jag skrivit tidigare så är jag övertygad om att polis och åklagare har läget helt under kontroll och långsamt "nöter" fram sanningen. Jag hoppas också att deras internutredning lyckas bringa klarhet i detta med rakbladet som hamnade i cellen hos den då anhållne mannen. Kanske finns lösningen på gåtan där(?) Hoppas också att JO får fram vem hos polisen i Gällivare som sålt uppgifter till en av kvällstidningarna under utredningen och att denna person tappar såväl brallorna som jobbet - offentligt!
En tanke som slagit mig hela tiden jag följt utredningen av "Carolin-mordet" är att varför fanns det ingen sådan här utredningsgrupp när vår statsminister Olof Palme mördades på öppen gata? Då hade vi sluppit, skammen och traumat att sitta med ett olöst statsministermord ännu i våra dagar...
REGERINGEN: Den så kallade "Alliansen" hade i veckan ett strategimöte för valrörelsen 2010.
Är det bara jag som tycke detta känns LITE väl tidigt i agendan? Hade för mig att sådana möten hölls strax innan valrörelsen drog igång för att vara så att säga, "up to date". Men inte "Alliansen" inte. Regeringen är uppenbarligen redan nu oroade och det ter sig lite skrattretande för mig. Som jag skrev tidigare i veckan. Med Mona Sahlin i ledningen för socialdemokraterna kan aldrig oppositonen återta makten. MEN om Mona kliver åt sidan och någon nya förmåga stiger fram så får borgarna dra öronen åt sig. Eller ännu värre, sett med "Alliansens" ögon, att Ohly och miljöpartiet slår sig ihop och ger oss väljare det alternativ vi så gärna vill ha! Ohly flirtade ju lite med mp i veckan och det tar jag som ett gott omen...
När "Alliansen" har presskonferrens är det rena "Maud Olofsson-show". Ingen av de övriga partiledarna får en syl i vädret om inte reportrarna ställer direkta frågor till dom, med namn!
Maud Olofsson var ju också "Alliansens" vallokomotiv 2006 och det klarade hon med bravur. Hon reste land och rike runt och talade om vad som skulle göras om hon bestämde och att sossarna gjort allt fel. Sen drog hon som en avlöning! Inga debatter, inga frågor besvarades, hon bara sa " sanningar" på olika platser i landet och drog. Punkt slut!
Kuriöst på min ära...
Tills sist några ord om pseudovärldens händelser. "Idol" förstår jag inte ens vitsen med. Herregud, sångarna/sångerskorna som vinner BLIR ju ingenting sen dom vunnit, förutom då "Idol+namn". Jaha, och? Borde inte denna tävling gå ut på att skapa riktiga stjärnor inom pop och rockmusiken? Dvs duktiga sångare OCH låtskrivare, musiker som kan stå på egna ben i framtiden! Nu skapas det på sin höjd nytillskott till det avskum som kallas "Stureplansfolket" och det ska väl knappast vara meningen. Den kretsen har väl skördat nog många offer redan tycker jag!

Inga kommentarer: