onsdag 15 oktober 2008

Mona garanterar ny borgerlig valseger!

Såg en del av partiledardebatten i söndags, samt spridda skurar av mötet mellan Reinfeldt och Sahlin hos KG Bergström igår. Sossarnas val av Mona Sahlin som partiledare är i mina ögon en garanti för att borgarna kommer att sitta kvar vid makten efter nästa val!
Är han full eller dum, undrar ni säkert(?)
Ingetdera, men så här ligger det till, enligt mitt sätt att se på saken med en gammal nyhetsrävs ögon. Mona Sahlin har gjort fler floppar och tabbar än någon annan nu levande politiker i svensk historia. Vi har "toblerone-affären, de obetalda parkeringsböterna, dagisavgifterna", samtliga grova övertramp mot "vett och etikett" i vårt svenska samhälle. Saker som sticker i ögonen på alla "svenssons" som försöker sköta sin ekonomi utan mygel och fusk, trots att de kanske tjänar en femtedel av det Sahlin höstar in varje månad. Och Mona Sahlins agerande efter det ena avslöjande efter det andra, är - tror jag - oförlåtligt i svenska folkets ögon. Hon har inte bett om ursäkt, visat ånger eller ens erkänt att hon gjort fel. Nä, en "time out" på en ö i Karibien ,nya ministerposter i regeringen med tillhörande fet lön, det är det "straff" hon fått. Vilka signaler skickar ett sånt här agerande ut till svenska folket kan man ju undra?
Mona Sahlin har, vid flera tillfällen, släppt en brakskit i nyllet på hela svenska folket utan att be om ursäkt. Detta kommer inte svenskarna att glömma när det lackar mot val, tro mig. Detta gör att borgarna har valsegern som i en liten ask redan nu. För myglande politiker är vi svenskar ganska vana vid numera, tyvärr, men de ska fan i mig ha vett att skämmas i alla fall!
Fortsättning följer...

Inga kommentarer: