torsdag 16 oktober 2008

Politikerna - vår tids överklass!

Måste göra ett förtydligande på en gång. Att jag skällt på Mona Sahlin ett par dagar beror inte på att jag är moderat=hatar sossar, utan istället att jag hatar det mygel som spridit sig allt mer bland våra folkvalda. Detta oavsett partitillhörighet!
På något sätt har det blivit praxis bland många av våra folkvalda att mygla och ta sig friheter vi vanliga människor knappast skulle våga göra, av räddsla för att straffas på ett eller annat sätt. Tex, fiffla med deklarationen, dribbla med reseräkningar/traktamenten, mutas med brakmiddagar och fria resor som inkluderar den äkta hälften också, etc.
En "knegare" som pysslar med sånt här får garanterat sparken från jobbet, tappar a-kassan och hamnar på bar backe när han sålt sina sista ericsson-aktier värda en spänn styck, (han betalade 20:- vid köpet).
En politiker däremot tappar i värsta fall sitt jobb men då utlöses någon mystisk pension/fallskärm som gör att personen kan leva på en standard högt över genomsnittet fram till sin död. Troligen får personen ganska omgående ett helt nytt jobb med minst lika höga lön som det tidigare. Exempelvis Bosse Ringholm, dåvarande finansminister, som ertappades med deklarationsfiffel, avgick visserligen, MEN blev: VICE STATSMINISTER!
Man häpnar över den fräckhet och förakt vår nya överklass visar oss vanliga människor. Men det är väl samma takter som den gamla adeln visade "pöbeln" på den tiden, kan jag tänka.
Vi har fått ett riktigt klassamhälle igen i Sverige med högadel=riksdagen +eu-parlamentariker, lågadel=kommunpolitiker+högre tjänstemän, och så vi alla andra vanliga människor som de skor sig på av hjärtans lust. Hur fan ska detta sluta egentligen?!
Till sist bara. Reinfeldt pratar sig varm för "de nya moderaterna", men utan att tala om vad detta egentligen innebär och vad de är för något.
Jag vet: SOCIALDEMOKRATER! Fast med blå slips...
Sug på den ni!

Inga kommentarer: