torsdag 11 december 2008

"Carolinfallet": Rättegången en studie i skräck - Men utan gärningsmannen?

Det har blivit lite av ett signum för undertecknad att skriva och även spekulera ganska friskt när det gäller mordet på Caroline Stenvall, Piteå, utanför Gällivare den andra september. Det ska erkännas att min ”intuition” som gammal nyhetsreporter gjorde sig påmind redan när hon anmäldes försvunnen. Något sa mig att detta inte handlade om någon hemlig kärleksaffär utan att det var något betydligt värre! Min maggropskänsla visade sig dessvärre vara helt rätt, och mordfallet betydligt mer komplicerat än någon kunde ana. Mao inget mord av kalibern ”Engla-fallet” med en impulsiv mördare som begick sitt dåd och sedan greps, åtalades och dömdes. Allt i en ganska rask följd.

Nej, ”Carolin-fallet” har utvecklats till en rysare av sällan skådat slag där ett spel mellan en skicklig åklagare och hennes poliser, ställts mot en psykiskt totalkraschad gärningsman med en totalt inkompetent advokat som ”hjälpreda”. Åklagaren Ulrika Schönbeck har inte gett den misstänkte mycket sinnesro utan sett till att påminna honom om mordet stup i kvarten. Nu senast i förra veckan med rekonstruktioner av brottet mannen tvingades genomföra. Men frågan är nu om inte Schönbeck bitit sig själv i svanens och drivit 50-åringen för långt. För han är nu förd till psyket i Umeå där han ska genomgå en stor rättpsykiatrisk undersökning. Detta är i mina ögon MYCKET märkligt eftersom en sådan brukar ingå i domarna mot våldsverkare och alltså göras EFTERÅT, när rättegång och dom är avklarade! Hans advokat begärde detta redan för ganska länge sedan och har troligen i sikte att hans klient inte alls ska kunna dömas för mordet utan istället till psykvård. Genom sitt agerande skapar nu denne så kallade advokat rena cirkusen kring fallet, och man undrar i sitt stilla sinne när en RIKTIG advokat ska få ta sig an fallet så saker och ting kan göras enligt regelboken? Jag måste få säga det igen:
LEIF SILBERSKY VAR FAN HÅLLER DU HUS?

Jag har tidigare skrivit och uttryckt mina farhågor om att den här mannens hjärna helt enkelt ”gick sönder” när han begick det bestialiska mordet på Carolin genom att avliva henne på skogsvägen med sin älgstudsare. Detta då efter att han våldtagit ,torterat, stympat och gjort gud vet vad med henne i in stuga! Detta handlar om en liten veklig man som stått i skuggan av sin starka och framgångsrika hustru och troligen tog ut sin frustration på en annan kvinna, Carolin, när han fick en chans. Hustrun besökte honom för första och troligen sista(?) gången i förra veckan och sa att hon tagit ut skilsmässa för att säkra familjens tillgångar vid framtida skadestånd från Carolins anhöriga. Enligt henne var mannen i bedrövligt skick och gick inte att känna igen. Hennes besök var nog sista spiken i kistan för 50-åringen som nu alltså är rena vraket och måste vårdas på specialistavdelning. Jag tycker inte ett jävla skit synd om honom. Det står jag för alla dagar i veckan!
MEN, det som hänt nu kan innebära att vi aldrig någonsin får veta vad som egentligen hände Carolin Stenvall den där svarta fredagen i september? För mannen verkar nu helt blockerad för den gärning han begått och vill absolut inte påminnas om den på något sätt. I hans hjärna är det nu – ”game over – slut i rutan – inga hela säkringar kvar”! I praktiken skulle det innebära att han inte kan närvara vid rättegången utan åklagaren får berätta historien om mordet med hjälp av sin bevisning så gott det går inför sittande rätt. DET mina damer och herrar kommer att bli en ren och skär studie i skräck, sanna mina ord! Men som sagt, UTAN en gärningsman som kan fylla i de luckor som rimligen bör finnas i åklagarens redogörelse.

Jag har sagt det tidigare och säger det igen. ”Carolinmordet” kommer att skrivas in i den svenska kriminalhistorien som ett av de värsta och brutalaste sexmorden vi haft här landet!
Att den verkliga sanningen inte kan komma fram är givetvis djupt tragiskt, framför allt för Carolin Stenvalls anhöriga som skulle behöva få ALLA frågetecken uträttade en gång för alla. Man kan bara beklaga den fruktansvärda situation de oförskyllt hamnat i .De har nog både mitt och hela svenska folkets deltagande i sin sorg!

Inga kommentarer: