tisdag 16 december 2008

"Quick-skandalen" - Står rätt person i skamvrån nu?

Frågan är faktiskt befogad efter att ”Quick-åklagaren” Christer van der Kvast fullkomligt korsfästs i media under gårdagen. Han valde den sämsta av metoder i ett sånt läge – smita undan! Senare på kvällen gjorde han förvisso vissa uttalanden av mer eller mindre meningslös karaktär, vilket knappast höjde hans aktier hos svenska folket. Som för övrigt genom en omröstning på AB, visat att omkring 80 procent anser att ”Quick-skandalen” är just en rättskandal utan dess like.

Summa summarum så ligger alltså herr Kvast jävligt pyrt till hos det svenska folket och det tycker jag han bör ta ganska allvarligt på. Det är sällan vi, svenskarna, ryter till om sådana här saker, men detta med Quick blev alltså för mycket. Dessutom ska man veta att de stora tvivel journalisten/författaren Dan Larsson i Luleå sådde med sin bok ” Mytomanen – Thomas Quick” finns kvar där ute i stugorna runt om i landet, och det har dessutom vuxit sig allt starkare! Hannes Råstams utmärkta dokumentär är bara en förlängning av det Larsson presenterade i sin bok. MEN det visas på TV, dessutom SVT, som har det största förtroende hos det svenska folket. Genomslagskraften blir enorm!
Jag ser verkligen fram emot del två av Råstams dokumentär och även möten/diskussioner mellan ”troende” och ”icke troende” beträffande Quick. Finns det för övrigt NÅGON enda stackars sate som verkligen ärligt och uppriktigt tror att ”Thomas knarkaren” är det monster han själv påstått sig vara? Har svårt att tro det faktiskt…

Thomas Quick har gått från att vara en svensk variant av ”Hannibal the cannibal”, pedofil, styckmördare, dubbelmördare till att bli en rent ut sagt BARNTILLÅTEN figur, ja till och med tillåten från 7 år, i målsmans sällskap! Han KAN ju se LITE farlig ut när han är påtänd vid de så kallade rekonstruktionerna av morden…Fast bara lite…

Jag undrar hur mycket av allt detta med Quick som utredaren Seppo Penttinen har på sitt samvete? Tänker då på klara fall av instruktioner till Quick om vad som hänt på mordplatserna och hur han ska bete sig. Bland annat då vid rekonstruktionen av Appojauremorden, vilket man fick se i TV på söndag kväll. Jag har lite svårt att hitta några nya invektiv för agerandet utan fastnar för det ord som ständigt gör sig påmint i allt som har med fallet att göra – SKANDAL!
Men Penttinen och Kvast har nog haft fingrarna i samma unkna syltburk ihop och måhända är det en tredje person som styrt det hela med en osynlig järnhand?

Här talar jag givetvis om Thomas Quicks psykolog Birgitta Ståhle som fanns med vid hans sida hela tiden ”cirkusen” pågick. Dessutom ska man ha i åtanke att hon dessutom var Quicks privata ”knarklangare” som försåg honom med narkotikaklassade droger i ansenliga mängder. Tillräcklig för att sänka en grizzlybjörn om jag hörde rätt i tv-reportaget(?) Men Ståhles motiv för sitt handlande då? Tja, kanske för att bli omskriven i psykologernas facktidningar som kvinnan som ”avslöjade och förlöste” det till människa utklädda ”monstret” Thomas Quick?
Kanske för att på så sätt skaffa sig fördelar hon aldrig annars kunnat skaffa sig utan ett ”eget monster” att visa upp? En man, en myt, en blivande legend! Och Ståhles stjärna lysande över hela historien. En kvinna, hennes dröm, som nu är en mardröm som just börjat…

Jag börjar faktiskt luta åt Birgitta Ståhle som djävulsk regissör av denna skräcktragedi som nu kallas ”Quick-skandalen”. Jag hoppas nu att hon och de övriga huvudrollsinnehavarna kommer att åtalas för falsk tillvitelse, efter att fallen med Quick kommit upp i högsta domstolen. DET skulle i alla fall vara ett bevis på att:
RÄTTVISA SKIPATS!

Inga kommentarer: