fredag 5 december 2008

”Sit down tragedy…”

Ovanstående rubrik får ses som en sammanfattning av den gångna veckan. Borde ju stått ”comedy” men tyvärr finns det inte så mycket man kan försöka göra sig putslustig över just nu. Bara att konstatera fakta med andra ord:
Trond Sefastsson fälldes igår för ett av de två fall av mutbrott han åtalats för. En stor jävla skandal som drar en hel yrkeskår i skiten! Dessbättre gjorde åklagaren i det här fallet helt rätt och gick till åtal med motiveringen att ”köpta journalister” är ett hot mot demokratin. Hatten av för åklagaren Malin Palmgren som nu visat att den, ”amerikanska journalistiken” som smyger sig på, inte tolereras i demokratin Sverige! Alltså att det är pengar som styr vad som rapporteras i media. Sefastsson har tilldelats ”Stora Journalistpriset” för några år sedan . Jag tycker inte han ska få behålla det efter denna dom! Dessutom bör han uteslutas ur varenda journalistsammanslutning där han är medlem. Som en markering att han inte på något sätt är en representant för svenska journalister!
Överklagningar av domen är att vänta från båda sidor kan jag tro…

"Carolinfallet":En annan åklagare som också ligger i som en iller är Ulrika Schönbeck, som dock har en betydligt svårare nöt att knäcka än Trond Sefastsson. Nämligen den man som är misstänkt för att ha mördat Carolin Stenvall den andra september i år, och som fortfarande vägrar att berätta vad som egentligen hände! I veckan har mannen tvingats genomföra ytterligare rekonstruktioner av flera händelser i fallet. Kan tänka mig att han psykiskt är ganska mör vid det här laget och att det är just ett ”psykbryt” som Schönbeck är ute efter genom de här åtgärderna. Hans annars så snacksaliga advokat var förvånansvärt tyst denna gång och kanske advokatsamfundet hutat åt honom vilket banne mig var på tiden. Maken till glappkäftad människa i sådana här sammanhang har man väl sällan skådat!
Jag är, som jag skrivit många gånger förut, övertygad om att detta handlar om ett sexmord av värsta sorten. Jag tror också att polis och åklagare nu försöker rekonstruera händelseförloppet genom att pussla ihop den tekniska bevisningen från bla mannens stuga. Dvs hitills okänt material för media och oss. Två frågor som jag funderar mycket på nu, är dels, hur LÄNGE hade mannen Carolin fången i stugan? Och den där läckan till en kvällstidning kanske inte alls var någon Gällivarepolis som ville dryga ut kassan till jul, det kanske rent av var någon ”annan” juridisk person som bla fått Leif Silbersky att göra anmälningar om saken till både JK och JO?
Var fan håller han hus förresten när han behövs som bäst?

Arbetslösheten:Jag skrev igår att jag tyckte det unga hungriga gardet skulle få ta över i toppskiktet inom näringslivet snarast möjligt. Jag syftar alltså på män och kvinnor i åldrarna mellan 25-35 med lämplig utbildning. Sådana har vi dessbättre gott om här i landet och de förtjänar verkligen att få visa vad de kan! För HELA den gamla skruttiga ”chefsmaffian” inom industrin har ju misslyckats med ALLT !
Bevisen ser vi ju omkring oss just nu. Varsel, uppsägningar, massarbetslöshet. De har inte kunnat leda företagen på rätt sätt, de har inte gjort rätt prognoser inför framtiden, de har inte klarat av att förändra företagen för att passa in i omvärldens krav på deras produkter.
DE HAR GJORT ETT PRAKTFIASKO!
Men har någon av dom tagit sitt ansvar och avgått? Har dom gått ut och erkänt att de gjort fel på alla upptänkliga punkter? Bett dom uppsagda arbetarna om ursäkt? Nä, de sitter där och skyller ifrån sig på allt och alla som de fega råttor de är! Ansvar. Det ordet kan dom inte ens stava till, trots att det är just det dom haft sina jättelöner för att ta…

Tomas Quick:Avslutningsvis kan man konstatera att det varit tyst om herr Quick denna vecka. Mannen som gått ifrån att ha varit ”monstret, massmördaren, kannibalen” Tomas Quick, till att bli offret Sture Bergvall som suttit oskyldigt inspärrad i 14 år för mord han inte begått. Fast han så gärna har velat det. Jag hoppas och tror att Sture Bergvall ska få resning i högsta domstolen så det äntligen kan sättas punkt för denna skandalösa rättsfars en karriärlysten åklagare drog igång för en massa år sedan. Det fina jobbet i Stockholm fick han ju för länge sedan så ...

Inga kommentarer: