torsdag 4 december 2008

Låt de unga hungriga rädda landet ur krisen!

Jag tror att det nu äntligen blivit dags för ett riktigt generationsbyte inom toppskiktet av näringslivet. De som sitter där nu hade sin glansperiod för kanske 20 år sedan och har bara som enda mål att samla på sig ännu mer pengar. Det psykopatiska draget alltså, som jag skrivit om tidigare i ”Stoppa pengapsykopaterna”. Dessa gamla värdelösa penninghungriga stofiler har gjort sitt och bör entledigas från sina uppdrag snarast möjligt. Förutom sin psykopatiska läggning, att samla pengar på hög så har de ju ingen motivation för att åstadkomma någonting på sina ”arbetsplatser”. Ja, förutom då att skriva ännu fetare pensionsavtal/fallskärmar åt varandra förståss…

Kom nu inte dragandes med argument som att de har så mycket erfarenhet och bra kontakter utomlands och annat skitsnack! Deras ”fina” kontakter kan vi ju se resultatet av precis NU inom bilindustrin! Fast själva sitter de ju kvar. Att någon enda av de här höga herrarna skulle ta sitt ansvar och avgå omedelbart, är ju lika troligt som att alla volvogubbarna skulle få tillbaka jobbet! Eller dom på SAAB, eller…
Dessa överåriga, trötta, gamla seeega gubbar har gjort sitt och de enda de gör på sina så kallade affärsresor numera är att supa skallen av sig, äta rysk kaviar, dricka champagne och göra ”små affärer” med små flickor och tillika små pojkar. Ingen idé att förneka detta från något håll:
JAG HAR SETT DET MED EGNA ÖGON!
Både i St Petersburg och i Riga. Och även talat med era ”affärskompanjoner”, tex Olga, Tatjana, Larissa, Tanya,mm…
Sug på den ni!

Nej, det Sverige nu behöver är en stab av unga duktiga och hungriga män och kvinnor som har orken, kunnandet och viljan att sätta hjulen i rullning! Det bästa av allt är att:
DOM FINNS REDAN HÄR OCH DOM ÄR ARBETSLÖSA!
Jag känner flera unga duktiga människor som garanterat skulle ta över och driva företag inom tex IT-branschen, men även andra branscher. Med att ta över så menar jag givetvis ta över chefsstolarna, vd-posterna, de jobb som åtminstone i min bransch kräver en ung människas fysik och ork samt framåtanda. Den där HUNGERN som alla gamla chefer idag pratar över en whisky om med sina ännu tröttare kompisar, som desperat försöker komma ihåg vad människan pratar om…

I dessa kristider har vi, landet Sverige, inte råd att sitta med ett gäng trötta och ointresserade chefer i toppen av vårt näringsliv. Det kostar jävligt mycket men smakar ingenting så att säga.
Föryngring är lika med förnyelse i tänkandet och det är det som behövs nu, sen den ”gamla skolans” chefer så kapitalt misslyckats! Det är precis vad dessa unga jag talar om kan tillföra företagen i Sverige. Och man ska inte glömma det viktigaste unga människor oftast drivs av HUNGERN! De VILL, de KAN, och de TROR!

Jag skulle föreslå att samtliga chefer inom näringslivet som är över 55 bast sägs upp med omedelbar verkan av sina respektive styrelser. Därefter anställs ett gäng handplockade unga kvinnor och män som efter genomgångna tester får ta över och tillsammans med sina medarbetare göra upp planer för alla de berörda företagen. De här unga människorna skulle också ha sin egen arbetslöshet i färskt minne, och sina arbetslösa kompisars bästa framför ögonen vilket skulle skapa tiotusentals jobb på kort tid! Dessutom skulle massor av företag UTVECKLAS vilket de kanske inte gjort på 20-30 år! Aktieägarna skulle jubla och kunna tjäna mer pengar och de gamla cheferna fick göra det de brukar göra på arbetstid på sin fritid istället. Testa nya golfbilar och klubbor, MEN för egna pengar!
Varsågod Maud Olofsson och din ”Allians”! Ett enkelt, billigt och smart sätt att få fart på Sveriges ekonomi med omedelbar verkan. Ge dom unga arbetslösa en chans, det har dom förtjänat efter allt sitt slit med studierna!
Å du Maud, jag skickar fakturan direkt till dig som vanligt!
Inga kvitton…

Inga kommentarer: