söndag 21 december 2008

"Murvelns julklappsutdelning 2008!"

”Carolinmannen” – Får en flaska, nä en dunk, med en mix av sanningsserum och hembränt! Dunk är han med säkerhet van att dricka ur och sanningsserumet känns med facit i hand minst sagt akut nu. Jag kan fortfarande inte fatta att han kunnat hålla masken så länge(?) men är, som ni vet, övertygad om att detta mord är något alldeles fruktansvärt. Vilket kommande rättegång kommer att visa när åklagaren lägger alla korten/bevisen på bordet!

Åklagare Ulrika Schönbeck – Får en lögndetektor direktimporterad från CIA i USA. En så där specialmaskin som utdelar elchocker varje gång försökspersonen ljuger! Allvarligt talat skulle det inte förvåna mig om hon vill prova med en sådan på just ”Carolinmannen”! För jag tror inte att hon kommer att lyckas med att få med honom till rättegången. Det är det han jobbar febrilt på just nu på psyket i Umeå för att slippa!

Tomas Quick/Sture Bergvall – Får också en egen lögndetektor han kan leka med hela dagarna! Tänk så roligt lille Sture ska med sin klapp när ha varje morgon frågar sig - Monster eller Människa? Men det ska vara en detektor med elchocker så lille Sture äntligen lär sig att inte ljuga så förtvivlat. Det behövs!!!

Mona Sahlin – Får en livboj i gjutjärn för att se om hon kan sjunka snabbare än hon gör just nu i alla opinionsmätningar? Hon får dessutom en riktig flytväst av kork när hon ska segla ut på pensionsavtalens förlovade hav sedan partistyrelsen sagt tack och adjö för evigt! En liten chokladbit av välkänt märke(?) som färdkost lär slinka med!
Bye bye Mona…

Maud Olofsson – Får tre käcka hundkoppel så hon kan hålla koll på de övriga partiledarna i ”Alliansen”. Speciellt Reinfeldt har ju en tendens att visa upp sig i TV utan att hon är med! Han har ännu inte dansat med den där kon i ”Bolibompa” men eftersom de borgerliga redan dragit igång valrörelsen för nästa val, så ligger det i luften med en svängom med kossan…
Maud får också centerpartiets partiprogram från 1979 som en påminnelse om vad partiets hjärtefrågor var, och vad det stod för när centern var som störst! Känns som om det behövs för tanten eftersom minnet tycks svika ordentligt…

Barack Obama – Får en lyckospark i ändan, en skottsäker väst och en hel armé av världens ärligaste och säkraste livvakter! Det lär han BEHÖVA det kommande året. Hans ministerval lär knappast ha fallit ”människorna med vita dumstrutar på skallen” på läppen. Dessutom är han ju inte direkt kontant med den förut så mäktiga olje och bilindustrin, som nu tvingas stå med mössan i hand och tigga statliga pengar för sin överlevnad. Jag tror att det värsta hotet mot USA:s nya president kommer inifrån, inte från terrornätverken utifrån. Detta oavsett hur många hot de kommer med via obskyra tv-kanaler där en suddig Bin Laden mumlar i skägget.

Yrkesfiskarna – Får ett avgångsvederlag de inte kan säga nej till och säljer sina båtar och utbildas till kustbevakare. Alla blir nöjda och glada, inte minst befolkningen runt Östersjön, och torskbestånden som får vara ifred och göra massor av små torskar överallt!

De hemlösa – Får tak över huvudet precis som Svea rikes grundlag samt socialtjänstlagen föreskriver. Genom detta kommer kostnaderna för missbruk och kriminalitet att minst halveras och alla blir så glada, så glada. Politikerna inte minst genom att de kommer att få jävligt mycket röster på en sådan åtgärd!

LO + Fackförbunden – Får den största jävla väckarklocka som går att uppbringa! För maken till defensiv och lågmäldhet har jag aldrig skådat i mitt liv när det gäller kollapsen inom den tunga industrin! Bara i en enda stad har reaktionerna varit som de brukade vara förr när varslen haglade, nämligen Luleå!

Luleåborna – Får därför var sin megafon så de kan protestera ännu mer högljutt över Plannjas nedläggning. Samt några stora brädhögar till barrikaderna som börjar bli rätt nedslitna vid det här laget.

Inga kommentarer: