måndag 22 december 2008

"Quick-skandalen": Jag hade rätt - Ståhle styrde allt!

Vill bara säga den klassiska repliken – Vad var det jag sa? Kom ihåg var ni läste det först!
Detta då efter att ha sett den andra delen i Hannes Råstams dokumentär om Thomas Quick, världens mest omordiske mördare!
Råstams två filmer om Quick är utan tvekan ett stycke svensk kriminalhistoria vi snarast borde gömma för omvärlden. Bara av den anledningen att de kommer att tro att Sverige är ett totalt anarkistsiskt land där rättvisan är ett allmänt känt skämt! Glöm inte att vi också har ett pinsamt uselt skött mord på en statsminister i bagaget också. Inte undra på att människor i andra länder börjar just UNDRA…

Jag skrev i min krönika efter att den första delen av Råstams dokumentär sänts, att jag allvarligt misstänkte att psykoterapeuten Birgitta Ståhle var den som styrt hela ”Quick-utredningen”. Gårdagens avslutande film stärkte mina misstankar näst intill visshet. Ståhle har lika samvetslöst som åklagare Christer van der Kvast utnyttjat en drogad och psykiskt sjuk människa för att gynna sig själv och sin karriär! Frågan är då vem av de båda som är den ”värste”? Utan tvekan Birgitta Ståhle i min ögon ! Detta då eftersom hennes jobb faktiskt har varit att HJÄLPA Quick via psykoterapi till att tillfriskna från sin sinnessjukdom. Istället har den, ursäkta uttrycket, jävla kärringen, manipulerat och styrt galningens fantasier och tankar med järnhand för att sedan kunna briljera inför kollegor runt om i världen att hon ”dyrkat upp låset” till en massmördares hjärna! Säkerligen har hon gjort anspråk på att få olika uttryck och metoder uppkallade efter sig, fy fan, det är så man blir spyfärdig…

Nu ska det påpekas att jag på intet sätt köper ALLT vad Quick säger, utan tar det med en nypa salt eftersom det ändock handlar om en människa som inte är frisk och dessutom proppats i narkotikaklassade mediciner under flera år. Med den så kallade terapeuten Birgitta Ståhles goda minne! När Quick berättade om hur han så att säga gett henne vad HON ville ha under samtalen, tex då att spela den där mördarfiguren ”Ellington” till och från, så undrar man ju:
VEM FICK TERAPI AV VEM?
Erkänn att den frågan dök upp i huvudet på er när ni såg programmet? Hennes egna anteckningar från ett kvällssamtal med ”Quick-Ellington” uppvisade en självgodhet och självbeundran som nästan får Muhammad Ali att framstå som blygsam. Men jag slås också av den totala brist på empati Ståhle uppvisar genom sitt agerande och manipulerande av den sinnesjuke Quick under hela utredningen. Frågan är då:
SKA KÄRRINGEN KOMMA UNDAN OSTRAFFAD?

Nä, säger jag, inte en jävla chans på jorden. På något sätt MÅSTE hon ha brutit mot någon jävla lag i den juridiska djungeln. Gamla rutinerade jurister kan säkerligen nita dit henne så det sjunger om det, när Quick-fallen ska upp i högsta domstolen. Borde väl vara något med ”anstiftan” till något..? Eller mened, för vittnesmålen i domstolarna ! Om inte annat måste hon ju ha gjort sig skyldig till grova tjänstefel under ”Cirkus Quick”! Felmedicinering, övermedicinering, Quick fick ju trycka i sig hur mycket som helst av tabletterna för att vara medgörlig och hanterbar vid alla rekonstruktioner.
Detta kan väl ändå inte vara ”god läkarsed” va?

Christer van der Kvast framtoning i rutan var väl inte direkt, sympatisk. Liksom inte en kille man knäcker några bira ihop med och snackar tex journalistik med…
Men han är i alla fall ärlig på punkt, han framstår precis som den arroganta skitstövel han är!
Birgitta Ståhle kan inte ens stava till ordet ärlighet. Hon vägrar att ställa upp i programmet trots att det är just HENNES version som framstår som den viktigaste. Man kan ju verkligen undra varför?
Är det verkligen så jävla illa att både hon och van der Kvast på nästan osannolikt cyniskt sätt utnyttjat en psykiskt sjuk människa för att gynna sina respektive karriärer? Att Birgitta Ståhle helt enkelt bara haft ett eget litet monster till fabricerad massmördare att leka och briljera med, framför kollegerna ute i världen? Var det inte just sådant här ”häxorna” ansågs syssla med förr i tiden och blev:
BRÄNDA PÅ BÅL FÖR?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har själv erfarenhet av sånadär droger. Neuroleptika. De är helt fasansfulla, ren och skär tortyr, och de bryter ner en människa fullständigt, och med tanke på den manipulativa press Quick samtidigt utsatts för är det inte konstigt att han häver ur sig ungefär vad som helst.

- Peter Ingestad

Murveln funderar sa...

Ja, visst är resultatet av drogerna plus den så kallade terapin skrämmande. Falsarier av en drogad och sjuk människa full av "benzo" så det rinner ur öronen.
Men grymheten och cynismen i Ståhles agerande överträffar de flesta skräckfilmer man sett!