fredag 23 januari 2009

Brott - Straff - Rättvisa och Carola till Färöarna ?

Tänk så olika den så kallade rättvisan fungerar runt om i världen. Såg nu att två av de inblandade i ”mjölkpulver-skandalen” i Kina fick dödsstraff! Resten av ligan fick långa fängelsestraff, som om jag förstått det rätt, är lika med jävligt utdragna dödsstraff i de kinesiska fängelserna som har föga gemensamt med Hilton hotellen…
Undrar vilket straff de fått här i Sverige?
Jag är absolut INTE för dödsstraff, men ändå. Vad tror ni dom fått för straff här ? Tippar på åtal för vållande till annans död, sex barn dog 300 000 skadades, vållande till kroppsskada. Kanske 6-12 månader i fängelse för huvudmännen(?) Dagsböter för övriga eller korta fängelsestraff, typ 1-3 månader. Någonting sådant tippar jag.
Alldeles för LITE i alla fall. Dom offrade faktiskt sex små barns liv för att tjäna pengar!

Om vi tar ett hopp från Kina till Gällivare, känt för bland annat hemska mord, så hittar vi ett rattfyllo som körde ihjäl en man och smet från olycksplatsen efteråt för att inte åka dit! DET kallar jag för dråp! Att köra bil så full som denna man var, är ju detsamma som att gå omkring på gågatan här i Visby med ögonbindel och skjuta vilt omkring sig med pistol ! Liksom bara hoppas att ingen ska bli träffad…
En bil i händerna på ett fyllo är ett mordvapen!
Killen fick 1,5 års fängelse! Krav på skärpta straff har redan kommit via upprörda riksdagsmän(?) Jisses, var fick DOM luft ifrån helt plötsligt? Reaktioner från dom är vi ju gubevars inte bortskämda med precis…

Tito Beltran, han fick minsann 2,5 års fängelse för sin brutala våldtäkt på en barnflicka under en ”Raphsody in Rock – turné”. Jomän, och hela gänget av den svenska artisteliten ställde upp och vittnade mot honom. Tex Carola, som nu ska fira 25 år som artist och viker ut sig i stora intervjuer överallt. Men som undviker att beröra just Beltran-skandalen med ett enda ord, den som fick henne på fall riktigt ordentligt! Nä, hon skyller på än det ena och än det andra och ingen jävla journalist vågar ta upp det EGENTLIGA orsaken till floppen i melodifestivalen i fjol och raset efter det. Jag har blivit allt mer övertygad om att Carola på fullt allvar trodde att hon skulle plocka poäng hos svenska folket genom att vittna mot kollegan Tito Beltran. Men hon gjorde misstaget att underskatta oss å det grövsta! För det svenska folket reagerade mer på att hon och övriga hållit käften om våldtäkten i 8 år, och att de inte gjorde ett jävla piss när den hände! Jo förlåt, Carola den arma fan, kläckte ju ur sig till våldtäktsoffret:
- Ska vi be?

Ett ytterligare bevis på svenska folkets dom över de inblandade artisterna är att Robert Wells framträdande i ”Körslaget” blev, för honom själv(?), oväntat kort! Frågar ni mig så skulle karlfan inte alls fått vara med!

Nä, Carola må fira 25 år som artist men jag tror ärligt och uppriktigt att sagan om Carola Häggkvist nu närmar sig slutet med storm(vind)steg. Hon brukar ju ha sin storhetstid varje år i juletid, då hon åker runt i landet och sjunger julsånger i kyrkor och konserthallar. Dessutom släppa en julskiva lika punktligt. Vad hände den gångna julen? Jo, hon gjorde ett smygframträdande på Färöarna(!) långt ute i Atlanten, där garanterat ingen hört talas om en våldtäktsman vid namn Tito Beltran! Å julskivan ville av förståeliga skäl inte skivbolaget satsa en spänn på. Hade inte jag gjort heller ärligt talat.
Är då detta rättvist? Ja, absolut, svarar jag! Carola hade chansen att GÖRA det RÄTTA när ett grovt brott begåtts i hennes närhet. Hon valde att INTE göra något mer än att vifta med bibeln och yra om böner hit och dit! Avsaknaden av empati för brottsoffret var total!
Nä, hon är ute i kylan och där kan hon gott stanna vad mig anbelangar.
Å va fan, Färöarna kanske inte är så dumt i alla fall…

Inga kommentarer: