torsdag 22 januari 2009

"Carolin-fallet": Ingen Guldbagge till jägaren för "tokrollen"!

Nej, den 51-årige gällivarebo som misstänks ha mördat 29-åriga Carolin Stenvall från Piteå förra hösten, misslyckades i sitt försök att blir förklarad som icke tillräknelig, alltså tokig. Efter en lång och seg undersökning i Umeå så kom beskedet igår att mannen inte lider av några psykiska störningar och inte heller gjorde det när han begick brottet.
Jag är inte ett dugg förvånad!
Inte heller åklagaren Ulrika Schönbeck uttrycker någon förvåning över resultatet utan säger att det var väntat. Smart tjej, hon VISSTE vad resultatet skulle bli och därför tillät hon att mannen genomgick en sådan här undersökning INNAN rättegången. Normalt ingår den i domen. För hennes del så innebär att det nu inte finns några speciella hänsyn att ta i fallet utan att det bara är att dundra på med åtal för mord. Något hon sa sig ha grund för redan för flera månader sen! Men Schönbeck väntar nu på att analyserna av prover som tagits vid utredningen ska bli klara, så pusslet kan bli komplett. Ett pussel som föreställer döden i sin värsta form!

Mannens version av händelsen kommer troligen att hackas sönder i småbitar av åklagaren med teknisk bevisning som redskap. Det handlar ju om platserna där han ”handskats” med Carolin. Som hans stuga, olika parkeringsplatser och skogsvägen där han slutligen dödade henne. Där dödsstöten kom, bokstavligt talat, för ett bestialiskt sexmord av grövsta kalibern!
51-åringen kommer nu alltså att tvingas sitta med vid rättegången och ta del av alla hemska saker som läggs honom till last, något han säkerligen velat slippa mest av allt. Att den här mannen inte är helt hundra står ju ganska klart, men samtidigt så agerar han ändå förhållandevis smart utifrån den minst sagt prekära situation han befinner sig i. Alla dessa patetiska självmordsförsök, psykundersökningen före rättegången som innebar att han fått vistas där han haft tillgång till tv och tidningar samt träffa lite människor. Till och med fira jul! Allt detta visar ju att han handlar efter ett visst mönster som bara går ut på att gagna honom själv på alla tänkbara sätt. Ivrigt påhejad av den där vanligtvis så ivrigt babblande advokaten han har, som nu plötsligt inte alls vill säga något(?) Märkligt var ordet…

När alla analyserna nu blir klara inom kort(?), så ska mannen konfronteras med innehållet i dom och troligen också den historia som åklagaren ska lägga fram i tingsrätten som grund för ett mordåtal. Om han då faller till föga och börjar berätta sanningen ska bli väldigt intressant att se. För nu VET han ju att rättegången slipper han inte undan med allt vad det innebär. Tror inte att tingsrätten i Gällivare går på det där ”öronproppar-tricket” som tyskan försökte i Arboga. Däremot kan han mycket väl tänkas använda metoden att tiga helt och hållet av skam och ruelse över det hemska han gjort.

MIN teori är ju att mannen och Carolin träffades på rastplatsen utanför Gällivare och att mannen slog ner henne när hon hotade att sätta dit honom för rattfylla. Sen slog det slint i skallen på honom när han såg den försvarslösa kvinnan och han tog med henne till sin stuga där han förgrep sig på henne, misshandlade henne och gjorde gud vet vad. Därefter tog han den svårt skadade Caroline med sig ut i skogen, sköt henne och försökte bränna kroppen.
Allt givetvis för att försöka dölja det vidriga sexmord han precis begått!

Jag har skrivit det många gånger förr och jag gör det igen. Detta mord som ledde till en gigantisk mordutredning av sällan skådat slag, kommer att skrivas in i svensk kriminalhistoria som ett av de värre sexmord som skett här i landet!
Redan när jag läste de första artiklarna om den försvunna unga kvinnan och fyndet av hennes bil utanför Gällivare kände jag ett starkt obehag. Känslan har under utredningens gång bara förstärkts och det som känns värst är frågan man måste ställa sig nu. Denne till synes helt vanliga ”knegare” var alltså en tidsinställd bomb som gick omkring och dolde sitt rätta jag i mer än ett halvt liv. Hur många fler har vi ute i samhället idag som gör samma sak?

Inga kommentarer: