torsdag 29 januari 2009

En armé av IT - Byråkrater kan krossa skräcködlan FK för alltid !

I min krönika den fjärde januari jämförde jag ju Försäkringskassan med den gamla skräcködlan Tyrannosaurus Rex, och menade att denna myndighet var ungefär lika ”modern” som det utdöda kräldjuret. Förutspådde då en ganska snar kollaps av hela det omoderna system FK använder och nu kom den med buller och bång!
Kassans nya generaldirektör Adriana Lender erkände i direktsändning att FK inte alls fungerar och hon bad även det svenska folket om ursäkt för allt besvär och strul de drabbats av pga FK:s ineffektivitet. Strong gjort av tanten ! Mer sånt och till och med jag skulle börja kunna lita lite grand på myndigheter . Fast bara lite…
Lender vill ha en miljard för att försöka få ordning på eländet där bland annat kontrollerna av verksamheten togs bort i fjol(?), och ett klart serviceåtagande ALDRIG funnits på pränt!
Nä nu jä…
Försäkringskassan har alltså ALDRIG haft någon form av plan för den service den ska ge åt oss svenskar. Det är ju så man kan smälla av, rent ut sagt! Tror fan att personalen där är så förvirrade och tveksamma när man ställer klara logiska frågor till dom i något ärende. Stackars satar, säger jag bara !
Det första GD Adriana Lender nu borde göra är att tillsätta krisgrupper för FK:s utslitna/utskällda personal och när dom blivit ”färdig - terapeutade” så ska dom sen genomgå charmkurser av alla de slag. Allt för att kunna serva oss förfördelade svenskar som hamnat i kläm i de väldiga byråkratkäftarna! Dessutom en sak till:

VI VILL BLI KALLADE KUNDER I FORTSÄTTNINGEN!

Vi är jävlar inte några " ärenden eller fall"!
Jag vidhåller att den försäkringskassa vi har idag, år 2009, är så urmodig i sitt system att den helt enkelt måste krossas i hela sitt fundament! Lägg ner den och skapa samtidigt en ny modern försäkringskassa där man till exempel använder sig av ”nymodigheten” E-post! Att som idag envisas med ett blankettsystem är ju helt enkelt skrattretande, OM det inte vore för att en massa människor drabbas hårt av uteblivna ersättningar. Att människor i vårt moderna samhälle ska behöva springa runt med blanketter hos olika myndigheter för att få dom stämplade, och sedan skicka iväg dom med ” snigelpost” till FK är ju så jävla vansinnigt att man tror det är en ” deja vu” från slutet av -70 talet! DÅ var FK: s system modernt, men det har ju gått några år sen dess om man så säger…

Huru då att ta livet av detta byråkratmonster som ” försurar” vår vardag titt och tätt?
Jo, mitt förslag är att skapa en helt ny ” IT-armé” av unga effektiva blivande teknikbyråkrater som kan datorer sedan födseln ungefär! Fy fan vad många jobb som skulle skapas! Låt dessa unga hungriga begåvningar få bygga upp den nya Försäkringskassan enligt moderna normer ,där systemet kan förnyas genom några enkla installationer av nya dataprogram allt eftersom de gamla blir ” ute ”. Allt sköts via E-post och KUNDEN kan få sina pengar inom en garantigräns på, låt säga, fem dagar! Tar det längre tid får KUNDEN en förseningsavgift som plåster på såren!

Men vad göra med alla gamla ” hederliga FK- drakar” som gnetar på idag enligt 70-tals modell? Ni vet, den där gråhåriga tanten i stickad kofta med ilskna glasögon längst ut på en spetsig näsa, och en liten snipig mun med fnasiga läppar. Jo, låt dom göra det om är allra bäst på!
ATT JÄVLAS!
Sätt hela ”drakgänget” på att jaga bidragsfuskare på heltid med en pärm full av allehanda blanketter som vapen. Blanketter som fifflaren måste fylla i samt behålla den rosa kopian av i en egen liten gul obehaglig pärm som FK tillhandahåller, mot en smärre avgift. Det skulle jävlar i mig vara effektivt!
Till sist vill jag bara säga att FK faktiskt betalade ut min JOB – ersättning precis när dom lovat denna gång. MEN, summan var fel!
Suck , man kan inte få allt här i världen…

Inga kommentarer: