lördag 17 januari 2009

Veckans "Sit down comedy" !

RIKSDAGEN: I veckan hade riksdagens sin första partiledardebatt för året och den skulle handla om jobben och de arbetslösa. I den frågan hade ingen, som väntat, av de inblandade något att säga. Men det som oroade mest var att Statsminister Reinfeldt gång på gång poängterade att de statliga finanserna inte får rubbas genom att genomföra åtgärdspaket i någon form mot arbetslösheten. Men hallå Statsministern! Vet du inte att staten är vi FOLKET och att statskassan inte är regeringens egen plånbok? Att göra skillnad på mitt och folkets borde faktiskt höra till det första en regeringsmedlem lär sig! Fram med åtgärdspaket mot arbetslösheten NU!

GRAMMISGALAN: Och årets vinnare i alla kategorier ääääär – NARKOTIKAROTELN!

”GÖMDA - DEBATTEN”: Dominerar i kvällspressen, tillsammans med ointressanta pseudodebatter/artiklar om ”Lets Dance-stjärnor” som drar på sig hjärtinfarkter i unga år. Kan det bero på osunt leverne månne? Runt Stureplan kanske...
”Gömda-debatten” undviker jag att kommentera eftersom ett visst jäv föreligger. Men jag och en RIKTIG skjutjärnsjournalist diskuterade saken redan för några år sen.
- Dålig journalistik håller aldrig i längden bubblan spricker till slut, sa han.
Jag sa inte emot honom då och jag gör det inte nu heller…

USA: Georg Bush har hållit sitt avskedstal till nationen som USA:s president. Det han sa sig vara mest stolt över under sina 8 år som president, var att det inte gjorts några nya terrorattacker mot USA under hans styre. Men herr Bush kanske glömde attackerna i Indien då Al Qaidas påtända mördare letade amerikaner på hotellen för att skjuta ihjäl.
Jag skulle ändå vilja påpeka för herr Bush att terrorattackerna som drabbade USA den 11 september år 2001, både räcker och blir över för resten av detta sekel och ett till!

GUDRUN SCHYMAN: Råkade titta på ”panchoprogrammet Go kväll” igår, där förre vänsterledaren var specialgästen som skulle bjuda in vänner till en fiktiv middag. Jag missade vilka de var men måste erkänna att den där kvinnan imponerar i alla lägen. Hur illa hon än varit ute och det politiska klimatet runt henne frusit till is, så har hon gått med högburet huvud ur skandalerna. Vet ingen annan svensk politiker som klarat sig så helskinnad ur ”affärerna” som just Schyman. Eller i hennes fall, butiken alltså Systembolaget ! Efter några praktvurpor med kisserier på restaurang och ett cocktailparty där det blev några helrör Martini för mycket så spolade hon kröken, erkände sina misstag, och som fågel Fenix reste sig ur askan. Lägg därtill att man aldrig behövt undra var Schyman står politiskt, så kan jag bara säga:
Hatten av för Gudrun!

BARACK OBAMA: En av hans närmaste medarbetare sa i en intervju igår att det inte finns en chans att Obama snabbt kan klara de väldiga förväntningar som finns på honom, utan att det kommer att ta tid. Tror nån det, och det måste det få göra så klart. Men det som känns så jävla spännande är att Barack Obama lyckats få en hel VÄRLD att ha gemensamma förhoppningar på NÅGOT! Undantaget är givetvis lite ”outlaws” modell Al Qaida och annat otyg som väl egentligen inte har några förhoppningar på något alls, än mindre på någon person. Allah?

FREDRIK SKAVLAN: Igår kväll fick vi svenskar möta det norska pratshow - fenomenet Fredrik Skavlan och hans gäster. Det var en trevlig bekantskap och maken till kille att få fram det bästa och roligaste hos sina gäster har man sällan skådat. En slags norsk variant av ”Parkinson”, fast Skavlan är roligare än engelsmannen. Han fick till och med den långhåriga talande mumien Kristina Lugn att vara ROLIG! Men man kan ju undra varför vi inte själva får fram programledare av den här kalibern? De bästa intervjuer/samtal jag på många år sett någon programledare ha med sina gäster är faktiskt ”Babben” Larsson i sitt program Babben & Co. Intervjun/samtalet med nyss nämnda Gudrun Schyman var lysande liksom de övriga hon gjorde. Lättsamt, roligt och intressant från första stavelsen. Jag saknar Babben & Co av hela mitt hjärta och ber till gud att vi slipper någon form av ”Sen kväll med Luuk” i SVT. För denna uppblåsta, egotrippernas häxmästare borde för alltid låsas in i tv-arkivet där han kan intervjua sig själv hela dagarna och titta på eländet under sin fritid. Jag menar, en kille som har världsstjärnan Madonna som gäst i sitt program och ändå envisas med att han själv är det viktigaste, han har inte alla böcker i bokhyllan om man uttrycker sig lite fint…

Inga kommentarer: