fredag 16 januari 2009

"Carolinfallet": Förbereder åklagaren en juridisk avrättning?

Det är nu drygt fyra månaders sen Caroline Stenvall mötte sin baneman någonstans söder om Gällivare, vilket ändade hennes liv alldeles för tidigt. Hon begravdes dessutom för en dryg vecka sedan. Men det som till synes verkade som ett ganska enkelt fall har utvecklats till ett utdraget och psykologiskt krig mellan gärningsmannen och åklagaren Ulrika Schönbeck. Jag räknar helt bort den där halvfiguren som kallar sig advokat som inte gjort annat än ställt till problem under utredningens gång. Den misstänkte har med en dåres envishet hållit fast vid sin version om en olyckshändelse där vid stenbrons rastplats, och inget verkar rubba honom!

Det som nu återstår är att alla de prover som tagits på olika platser där mannen misstänks ha ”hanterat” Carolin på olika sätt, blir färdiganalyserade så att utredarna kan lägga pussel av bitarna. Det har tagit tid, nästan orimligt lång tid med dessa prover. Men jag tror det finns en tanke bakom från åklagare Schönbecks sida. Hon vill absolut kunna pulvrisera den misstänkte 51-åringens historia inför sittande rätt genom den tekniska bevisningen från bla mannens stuga. Jag har framfört teorin tidigare och gör det igen: 51-åringen höll Carolin fången i sin stuga under fredagen, kanske längre(?) och utsatte henne där för gud vet vad? Men jag är övertygad om att det handlar om övergrepp av sexuell karaktär samt även tortyrliknande misshandel i kombination med detta! Jag är nämligen lika övertygad om att den här mannen har en mycket allvarlig psykisk störning där ett intensivt kvinnohat ingår som en väsentlig del.

Polisen har nyligen förhört vittnena som sett Carolins bil vid rastplatsen igen. Detta då för att försöka få fram om någon sett den misstänkte där också. Jag kan inte tolka detta på annat sätt än att det finns teorier om att det inte alls var där Carolin och mannen möttes! MEN, då dyker ju den gamla misstanken om en medhjälpare automatiskt upp också, vilket känns lite långsökt eftersom ingen annan person anhållits. MEN åklagaren uttalar sig faktiskt som om hon tror att de möttes på någon annan plats! Fan vet…
Men hur i hela friden kom då Carolins bil till rastplatsen och gärningsmannen därifrån? För hur svårt schizofren man än är så går det inte att köra två bilar samtidigt!
Andra frågetecken är hur kunde vittnen se att det lyste i Carolins bil på kvällen dagen då hon försvann? Då var hon ju redan död, enligt 51-åringen. Var finns hennes rosa jacka? Varför fanns det inget blod på rastplatsen? Eller på dragkroken där hon skulle ha slagit i huvudet i fallet? Kort sagt:
VAR I HELVETE MÖTTES DOM NÅGONSTANS?

Detta mordfall, som utvecklats till den största mordutredningen i Norrbottens historia, är så motsägelsefull och höljd i dimridåer att åtminstone jag brinner av iver över att få veta vad åklagaren ska kunna lägga fram för ett scenario i sin framställan i tingsrätten. En rättegång där jag, som jag sagt tidigare, är tveksam till att gärningsmannen kommer att närvara själv. Att han nu genomgår en stor rättspsykiatrisk undersökning INNAN rättegången, visar på att även åklagare Schönbeck tvivlar på att mannen har i en tingsrätt att göra ,pga sitt minst sagt labila mentala tillstånd. Risken är stor att vi får en ny farsartad rättegång liknande den mot tyskan och Arbogamorden. Det vill säga raseriutbrott från den åtalade gentemot åklagaren och kaos i förhandlingarna. Ingen tjänar på något sådant!

Åklagare Ulrika Schönbeck verkar alltså nu helt inriktad på att plocka sönder mannens version av det som hände med Carolin Stenvall bit för bit tills 51-åringen faller till föga och förhoppningsvis ger henne och oss alla SANNINGEN! Men jag bedömer risken som stor att gärningsmannen under den långa tid som förflutit fabricerat ihop en alternativ version som han försöker framställa som sanningen. Dvs utan de hemska detaljerna om sexuella övergrepp, misshandel, stympning. Allt för att få ett mildare straff så klart. Men glöm då inte hans första ord via advokaten efter sitt erkännande.
- Det var inget sexuellt!
Jag säger det igen: SÅ TALAR ETT DÅLIGT SAMVETE!

1 kommentar:

Murveln funderar sa...

NU måste jag få veta!
Varför går du/ni in på denna krönika dag efter dag i ett par veckors tid???
Det går ju faktiskt att kopiera texten!
Men VARFÖR, vad är så speciellt med detta jag skrivit? Var ju länge sedan desutom!
Var snäll och svara!
MVH
Murveln