lördag 22 november 2008

Veckan som gått - "Carolinfallet", Sahlin, Quick,mm!

Veckan har varit tämligen händelselös enligt mina kriterier i alla fall. De som BORDE gjort något har skitit i det, vilket gjort att mer triviala saker fått större utrymme. Journalistiken, för det är den jag oftast pratar om, verkar i stort sett inrikta sig på presskonferenser, eller det som kallas händelsenyheter. Typ rättegångar, olyckor och liknande. Eller ännu värre som kvällstidningarnas parodi på journalistik – Titta på TV!
Fallskärmar och jättepensioner: Här har det skett en mycket märklig utveckling kring fenomenet ”supermygel” vilket innebär att dessa enorma summor på 100 miljoner eller mer till vissa direktörer ”avslöjas” och sen…nada! Ingen jävel bryr sig, eller agerar! Politikerna och facket tiger still, förmodligen livrädda för att deras egna avtal ska bli kända hos den breda allmänheten. JAG kan i alla fall inte tolka deras tystnad på annat sätt!
Tomas Quick: Kom äntligen med erkännandet att han inte alls är det galna mördarmonster han utgett sig för att vara och inte heller är skyldig till något av de åtta mord han dömts för. Nu väntar vi på att VERKLIG rättvisa ska skipas i denna rättsskandal!

Ipredupproret: Skiter jag fullkomligt i. Varför inte starta ett uppror mot myglet jag nyss nämnt? Skulle kännas fan så mer motiverat!

”Carolinfallet”: Situationen verkar ha gått i stå i det pågående ”psykkriget” mellan den häktade 50-åringen och åklagare Ulrika Schönbeck. Mannen försökte få lite lättnader i sina hårda restriktioner i häktet vid häktningsförhandlingen i måndags. Men fick tji, givetvis! Tingsrätten är självklart informerade om vad åklagaren har i kikaren och ville också vänta ut mannen. Dvs att han äntligen ska berätta sanningen om mordet! Hans tafatta sk självmordsförsök tycks ingen i rättssystemet ta på allvar även om han nu placerats på psyket.
Jag har ingen aning om vilka råd hans så kallade advokat ger honom, men när man ser resultatet så blir min slutsats att han INTE borde lyssna på dom! Det enda som kan rädda honom från det totala sammanbrottet är – SANNINGEN!

Mona Sahlin: Var på besök i Norrbotten i veckan tillsammans med mp:s språkrör. Ingen direkt succeresa eftersom facken och v på lokal nivå är mycket kritiska mot sossarnas agerande när det gäller vänsterpartiet. Denna resa förstärkte också intrycket av, det jag skrivit om tidigare, att det som pågår i höst verkar vara en rekordtidig valrörelse! Har faktiskt aldrig varit med om något liknande och jag förstår inte heller vitsen med det, ska erkännas.
Mona Sahlin fortsätter också att se ut som en skamsen hund i tv-intervjuerna ,och känner nog att hennes dagar i partitoppen snart är slut.

Attackerande björnar: På kort tid har vi haft två så kallade björnattacker ute i landet. Jag förstår inte det märkliga i detta och frossandet i blodiga detaljer som –”björnen tuggade på mitt ben” – osv. Varför går inte hissen ända upp hos jägarna? OM du skjuter på ett stort rovdjur så blir det förbannat, rädd ,arg och försöker slåss för sitt liv! Det fattar väl en barnunge va(?) Det är ju därför björnar inte anfaller obeväpnade människor heller. Tyvärr kommer de här ”björnattackerna” att tas med i statistik som sen felaktigt används för att visa hur ruskigt stor vår björnstam är, och att den snarast måste minskas! Dessutom används den i rent ”skrämma-små-barn-syfte”- vilket jag såg i ett bedrövligt tevereportage nyligen.
- ”Vågar du gå till skolan när det finns björn i trakten?” – Urk, säger jag…
Kan bara konstatera att ”Åsa-Nisse Klabbarpar´n”-mentalitet råder hos jägarkåren när det gäller våra rovdjur!
Yrkesfisket: En stor väl underbyggd undersökning visar också att vårt yrkesfiske som näring har spelat ut sin roll och måste krympas. Tror ingen av landets över tre miljoner sportfiskare blev ett dugg överraskad. Ett konstant överuttag av fiskbestånden måste till slut ge det resultatet! Fisk liksom andra varelser som ingår i det ekologiska systemet är en ändlig resurs vilket yrkesfisket aldrig brytt sig om. Man har helt enkelt sågat av grenen man satt på med berott mod, och nu kommer notan! Nä, skrota yrkesfisket och utnyttja fiskbestånden på ett samhällsekonomiskt vettigt sätt istället. För turism, laxälvarna i norr, rekreation för jäktade storstadsmänniskor i fina naturliga miljöer, där läkarbesök för stress kan ersättas med en veckas flugfiske i fjällen istället. En vecka som dessutom ger pengar och jobb där uppe!
Politiken: Dystra siffror redovisades också i veckan när det gäller väljarbarometern. Inte bara för Mona Sahlin som har bedrövligt dåligt förtroende hos väljarna, utan även för samtliga riksdagspartier! Varför? Bristen på politiska alternativ har nu skapat en grogrund för det jag kallar ”ohyra” i vårt demokratiska system. Nu ligger ”något” av de där partierna jävligt nära fyraprocentsspärren vilket innebär de etablerade partierna verkligen måste skärpa sig!
Ge oss väljare ett vettigt alternativ nu Ohly och Ericsson!

3 kommentarer:

dansbandsfilip sa...

ja vill bara säga att det där du säger om björn attackerna inte stämmer. Först när dom här björnarna attackerade jägarna så fick man inte jaga björn, dom jagade älg. för det andra attackerar dom bär plockare, joggare och andra människor. Det är lika stor chans att bli attackerad av björn när man sitter på en pall i skogen med en kamera i handen än ett gevär. sen måste man upplysa barnen att dom måste vara väldigt försiktiga för att det finns mycket björn i det området och att dom måste vara väldigt försiktiga.
sen fattade jag inte riktigt det där med Åsa-nisse mentalitet i jägarkåren.

Murveln funderar sa...

Filip! Du snackar en massa strunt, och om det var älg dom jagade när dom sköt på björnarna så är det ju dessutom grov olaga jakt!
Det är faktiskt BEVISAT att det är påskjutna björnar som anfaller människor skogen. Inte fotograferade björnar!
Björnarna har aldrig varit något problem i Sverige, däremot jägarna!
Angående "Åsa-Nisse-mentaliteten" så fråga någon äldre som sett filmerna!
Murveln.

dansbandsfilip sa...

citerar från en artikel om björn attack för någon vecka sedan utanför bollnäs "En 39-årig man attackerades av en björn när han var ute på älgjakt i Vallsta norr om Bollnäs." jakt tiderna för det området på älg är den 13 oktober 2008 - 31 januari 2009. det kallar inte jag för grov olaga jakt. sen det där med kamera i handen var bara en jämförelse. det är fler jägare som blir anfallna av björn men en björn fattar inte vad en bössa är farlig.
du verkar vara emot jägare. det är dom som är mest humana mot djuren, vad skulle du helst vilja vara, en ko eller gris som sitter inlåsta hela sitt liv och måste transporteras för att slaktas. eller en t.ex älg som får leva fritt ute i skogen har det bra beta gräs, tall, gran vad dom vill och så är dom inte stressade och sen kanske dö en smärtfri död (förhoppningsvis) av en kula. sen har jag sett på Åsa-nisse filmerna flera gånger och inte hört att dom är emot rovdjur en enda gång. och sen är dom flesta jägarna inte tjuvjägare som du verkar tro.