lördag 1 november 2008

Dags att dra på blåställen Ericsson och Ohly!

Jag blev inte ett dugg förvånad över sossarnas rekordras hos väljarna som den senaste opinionsmätningen visar. Mona Sahlin har förekommit en hel del i media under mätperioden och varje gång hon visar sig tappar socialdemokraterna väljare! Varför då undrar ni säkert?

Jo, som jag skrivit här några gånger tidigare, så tror jag att svenska folket inte har något förtroende förr henne längre efter alla de så kallade ”affärerna”. När hon dessutom i alla dessa år låtsat som om de här sakerna aldrig hänt, blir bara åsynen av henne en ren provokation!
Nu är det för sent för Mona Sahlin att be om ursäkt. Svenskarna skulle veta att hon gjorde det för att vända väljarsiffrorna uppåt, inte för att hon ångrar sig. Hon har gjort en dundertabbe som underskattat väljarna och den får hon dras med resten av livet, ÄVEN om hon lyckades bli partiledare. Tror att kritiken mot Sahlin är tämligen utbredd inom det egna partiet och jag gissar att hon kommer att tvingas avgå framåt vårkanten nästa år(?)

Centern med ”matriarken” Maud Olofsson i spetsen styr, pga henne, Sverige för närvarande men är ju ett rent fjuttparti i mätningen. Mycket för att Olofsson inte tillämpar någon centerpolitik utan mer en ”Maud-politik” som grundar sig på hennes personliga uppfattningar om saker och ting! ” Alliansens” black om foten stavas kd och Göran Hägglund som in i det sista motsatte sig homoäktenskap, detta alltså år 2008! Snacka om reaktionär! Efter nästa riksdagsval finns inte kd mer utom möjligen i något kommunfullmäktige, Jönköping etc(?). Vem sörjer…

Det går bra för både vänsterpartiet och miljöpartiet. Bäst för vänstern och det beror nog på att Ohly hållit sig på sin kant och inte frotterat sig med Mona Sahlin. En effekt vi känner igen från Gudrun Schymans dagar då hon högg som en kobra både åt höger och mitten(s) samtidigt som väljarsiffrorna sköt i höjden i rekordfart. Schyman är enligt mig en av de mest karismatiska och skickligaste partiledare vi haft i modern tid! Gudrun hade något verkligt STORT på gång i svensk politik när sjukdomen hon bar på tyvärr satte stopp för karriären. Dessbättre har hon tillfrisknat och är still going strong nu med eget tv-program och sitt FI.

Jag hävdar med en dåres(?) envishet att det Sverige nu behöver är ett vettigt alternativ till ”alliansen” och en koalition mellan socialdemokrater och andra partier. Vänsterpartiet och miljöpartiet har i dagsläget ca 15 % av väljarkåren. OM de slår sig samman och bildar en egen ”allians” så tror jag att de lätt fördubblar sina siffror till nästa val, minst! Och då har vi som inte vill ha ett ”Maud eller Mona-Sverige” plötsligt ett vettigt alternativ att rösta på! Ja, Mona är ju väck då, men socialdemokraterna har ingen chans att ta igen tappad mark då.

Så Lars och Peter: På med blåställen, kavla upp ärmarna och sätt igång att bygga en egen barrikad snarast möjligt! För vi är väldigt många runt om i landet som behöver något fast att stå på nu när marken under socialdemokrater och alliansen” mest är gungfly! Och håll er för farao så långt borta från Mona Sahlin ni bara kan!
Finansminister Anders Borg slog något av ett lågvattenrekord igår när han uppmanade svenskarna att själva ta itu med bankerna och räntorna(?) Det är väl för bövelen regeringens och hans uppgift!
Gå i skamvrån Borg och dumstrut på hela veckan!
Som sagt herrar Ohly och Ericsson, dags att börja jobba nu! Annars är risken stor att det kommer in ohyra i sveriges riksdag efter nästa val och det vill väl varken ni eller vi?
Vi litar på er grabbar!

Inga kommentarer: